Εμπόδισαν την ελληνική έρευνα για την κολχικίνη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Εμπόδισαν την ελληνική έρευνα για την κολχικίνη – Στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το Docville

Πείτε σ’ αυτόν γιατί σαμποτάρατε το φτηνό φάρμακο;

Η ελληνική έρευνα για την κολχικίνη που συνέχισαν οι Καναδοί, στην Ελλάδα πολεμήθηκε για να αποτύχει. Καθηγητές γιατροί-μέλη της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που συμμετείχαν στη μελέτη δεν έδωσαν καν ασθενείς covid-19 στο πρόγραμμα

29,5 εκατ. ευρώ έδωσε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη ρεμδεσιβίρη που ο ΠΟΥ χαρακτήρισε αναποτελεσματική

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ζαν-Κλοντ Ταρντίφ O Καναδός επικεφαλής της μελέτης: «Η κολχικίνη σώζει ζωές»

ΜΟΝΟ ΣΤΟ DOCUMENTO Στην εντατική η δημόσια υγεία για χάρη των ιδιωτών

Ερευνα-κόλαφος του Παρατηρητηρίου της Ευρώπης των Πολυεθνικών

13033 Ο παραλογισμός με τα sms και τα βαριά πρόστιμα

ΕΛΛΕΙΜΜΑ ΕΜΒΟΛΙΩΝ Ανθρώπινες ζωές θυσία στον βωμό του λόμπινγκ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΠΤΙΣΤΗΣ ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ Και κακιά σφήκα και Μάγια η μέλισσα

Ο Ι.Σ.Καριώτης σκιαγραφεί τον πιο αποδοτικό παραγωγό παχύρρευστης προσωπολατρίας για τον Μητσοτάκη και εκπρόσωπο της βιομηχανίας που παράγει εμπάθεια για τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Διερευνητικές για τα… χωρικά ύδατα του Σαμαρά

ΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η EVA και ο καταραμένος όφις των εκατομμυρίων

To Docville

Η Άννα Φόνσου μιλάει για το παρόν και το μέλλον στο Docville που κυκλοφορεί με το Documento

Η Άννα Φόνσου συζητάει με τον Αντώνη Μποσκοΐτη για το Σπίτι του Ηθοποιού, τους δύο υπουργούς Πολιτισμού που το συνέδραμαν, τη Λίνα Μενδώνη και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, το ΚΚΕ, το ΠΑΣΟΚ, τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, το θέατρο… Χείμαρρος όπως η ζωή της και η καριέρα της.

Παρενόχληση, αποπλάνηση και άσκηση ψυχολογικής βίας στη Μέκκα του κινηματογράφου. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ανέτρεξε στην ιστορία του Χόλιγουντ και γράφει για τους «αγγέλους με τα βρόμικα φτερά»: από τον Τσάρλι Τσάπλιν και τον Ρόσκο «Φάτι» Αρμπακλ έως τον Χάρβεϊ Γουαϊνστάιν και το #MeeToo.

Σπάσε τη σιωπή σου και άφησε τους μικρόνοες και λιπόψυχους να αναρωτιούνται «γιατί τώρα;». Η Ρίτα Αντωνοπούλου («Η επιβολή του ισχυρότερου στην κοινωνική ζούγκλα»), η Νένα Βενετσάνου («Με το θύμα, όχι με τον θύτη»), η Ελένη Ουζουνίδου («Η ψυχολογική βία ήταν “μέθοδος” στο θέατρο»), η Ειρήνη Ιωάννου («Όσο πιο σκληρός τόσο πιο καλός!») και η πρωτοβουλία WOM.A –Women in Arts– («Ενάντια στις έμφυλες διακρίσεις και τις σεξιστικές συμπεριφορές») γράφουν για τα έμφυλα στερεότυπα και την έμφυλη βία που βιώνουν οι γυναίκες στον χώρο του πολιτισμού.

Η ζωή του θρυλικού Κώστα Νεστορίδη που ξεκίνησε από τα προσφυγικά της Καλλιθέας και λούστρος στο Σύνταγμα για να γίνει το είδωλο πολλών γενιών. Η Έμυ Ντούρου μίλησε μαζί του για τα χρόνια τα παλιά: το κασελάκι του, τα πάνινα τόπια, τη γυναίκα του που τη γνώρισε στα 15 της, τα μπουζούκια στις Τζιτζιφιές, τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο…

Με αφορμή το βιβλίο της «Αρχαία Μακεδονία. Η ιστορία του βασιλείου από την ίδρυσή του έως και τη ρωμαϊκή κατάκτηση» (Historical Quest) η Καναδή πανεπιστημιακός Κάρολ Τζ. Κινγκ μιλάει στον Κώστα Καρτάλη για τη Μακεδονία του Αλέξανδρου αλλά και την πολυπολιτισμική κοινωνία της χώρας της.

Το ΚΕΠΕΚ (Κίνηση Ελλήνων Πολιτών για την Εκκοσμίκευση του Κράτους) απευθύνει επιστολή/ψήφισμα στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και την Ιερά Σύνοδο του Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως ζητώντας να αρθεί ο αφορισμός της Επανάστασης του 1821 και των Φιλικών.

Και στην έκδοση των 4,5 ευρώ 384 σελίδες ιστορίας. Μια συλλογή του HotDoc.History: Η Ελλάδα του 20ού αιώνα 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter