Εμπορικό συγκρούστηκε με το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού – Συνελήφθη ο καπετάνιος (Photos – Video)

Εμπορικό συγκρούστηκε με το «Καλλιστώ» του Πολεμικού Ναυτικού – Συνελήφθη ο καπετάνιος (Photos – Video)

Πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και συγκεκριμένα το «Καλλιστώ» στο οποίο επέβαιναν 27 άτομα, συγκρούστηκε το πρωί της Τρίτης με εμπορικό πλοίο λίγο έξω από το λιμάνι του Πειραιά.

Συγκεκριμένα, το φορτηγό πλοίο Maersk Launceston, το οποίο μεταφέρει κοντέινερ και είχε αναχωρίσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 7:11 με προορισμό το λιμάνι του Τσανάκαλε στην Τουρκία, συγκρούστηκε με το ναρκοθηρευτικό πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού το πρωί της Τρίτης με αποτέλεσμα το πλοίο του πολεμικού ναυτικού να δεχθεί χτύπημα στην πρύμνη και να πάρει κλίση. Ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου συνελήφθη. 

«Την Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020 και περί ώρας 07:30 στη θαλάσσια περιοχή του Σαρωνικού σημειώθηκε πρόσκρουση εμπορικού πλοίου με το ΝΘΗ ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Από το Πολεμικό Ναυτικό αναλαμβάνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες αντιμετώπισης του περιστατικού», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Π.Ν. 

Άμεσα ενημερώθηκε ο Θάλαμος Επιχειρήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και στο σημείο έσπευσαν ενισχύσεις με ρυμουλκά από τον Ναύσταθμο Σαλαμίνας. Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη επιχείρηση του Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να το «Καλλιστώ» να φτάσει στο ναύσταθμο της Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ το «Καλλιστώ» από την κλίση που πήρε υπήρξε φόβος νωρίτερα ότι κινδυνεύει να βυθιστεί. Από τη σύγκρουση τραυματίστηκαν δύο άτομα και έχουν μεταφερθεί στο Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών ενώ όλα τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος έχουν περισυλλεχθεί. Στο ναρκοθηρευτικό του Πολεμικού Ναυτικού βρίσκονταν συνολικά 27 άτομα πλήρωμα.

Άγνωστες παραμένουν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συγκρούστηκαν τα δύο πλοία ωστόσο, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το «Καλλιστώ» έβγαινε από το ναύσταθμο, όταν το φορτηγό πλοίο έπεσε στην πρύμνη του με αποτέλεσμα να υπάρξει ρήγμα και εισροή υδάτων.

Στο φορτηγό πλοίο Maersk Launceston έχει απαγορευθεί ο απόπλους μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών.

Το πλοίο «Καλλιστώ»

Το πλοίο «Καλλιστώ» αποτελεί το ένα από τα 12 Ναρκοθηρευτικά τύπου HUNT τα οποία κατασκευάστηκαν από τα ναυπηγεία της VOSPER THORNYCROFT στο Πόρτσμουθ Αγγλίας.

Είναι κατασκευασμένο από Πλαστικό Ενισχυμένο με υαλονήματα (GRP) για ελαχιστοποίηση του μαγνητικού ίχνους και υψηλή αντοχή.

Το «Καλλιστώ» καθελκύστηκε τον Ιούνιο του 1987 και αποδόθηκε στην ενεργό δράση τον Μάρτιο του 1989. Παρελήφθη από το Αγγλικό Ναυτικό με το όνομα HMSBERKELEY και χαρακτηριστικά Μ – 40.







Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter