Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση για πωλήσεις με click away

Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου: Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση για πωλήσεις με click away

«Η κυβέρνηση με τη σημερινή της απόφαση καταστρέφει έναν ολόκληρο κλάδο της οικονομίας και συνεχίζει τον εμπαιγμό προς τον εμπορικό κόσμο». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωση ο Εμπορικός Σύλλογος Αγρινίου μετά και την απόφαση της Κυβέρνησης να κρατήσει κλειστό το λιανεμπόριο και την περίοδο των Χριστουγέννων.

«Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για πωλήσεις με την μέθοδο του click away είναι ‘Εκτός τόπου και χρόνου’, όσον αφορά τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.» τονίζεται χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Ο Εμπορικός κόσμος της χώρας περίμενε έστω και την τελευταία στιγμή να περισώσει κάτι από την καταστροφή πού έχει υποστεί με το υποχρεωτικό κλείσιμο των καταστημάτων για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες λόγω της πανδημίας.

Η σημερινή απόφαση που ουσιαστικά εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα καταστήματα και την περίοδο των Χριστουγέννων, έρχεται να ολοκληρώσει την καταστροφή ενός από τους μεγαλύτερους κλάδους της Ελληνικής οικονομίας.

Η απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης για πωλήσεις με την μέθοδο του click away είναι ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ, όσον αφορά τον περιορισμό εξάπλωσης της πανδημίας.

Η απόφαση αυτή εξυπηρετεί αποκλειστικά τις μεγάλες αλυσίδες του εμπορίου ώστε να μπορέσουν να εκτελέσουν τις παραγγελίες που δεν εκτελούνται από τις επιβαρυμένες ταχυμεταφορές.

Ο συνωστισμός έξω από τις αλυσίδες και ο συγχρωτισμός των αποθηκάριων που θα προσπαθούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

Η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες που λειτουργεί και προσαρμόζεται αυτόματα. Ο νέος τρόπος που προτείνεται δεν μπορεί να εφαρμοσθεί χωρίς υποδομή και μάλιστα σε έκτακτες συνθήκες σαν αυτές που ζούμε αυτή την περίοδο, στις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου.

Οι ειδικοί του Υγειονομικού χώρου γνωρίζουν και προτείνουν ό,τι ασφαλώς έχει σχέση με την υγεία και καλώς πράττουν, για το πώς όμως θα λειτουργήσει καλύτερα η αγορά ας ακούσουν επιτέλους και τους ανθρώπους της αγοράς.

Η υπεύθυνη στάση και συμπεριφορά των συναδέλφων μας τους τελευταίους μήνες το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο.

Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να θεωρεί ότι τα μικρά καταστήματα που έχουν μικρή και απολύτως ελεγχόμενη προσέλευση είναι εστία μετάδοσης του κορονοϊού ενώ δεν είναι οι υπεραγορές τροφίμων ή οι ουρές έξω από τις τράπεζες.

Έχουμε δεχθεί να υπάρξει ακόμη και πιο αυστηρή προσέλευση στα καταστήματα αρκεί να λειτουργούν, άλλωστε αυτό δεν συμβαίνει με τις τράπεζες και τις υπεραγορές τροφίμων επί τόσους μήνες ;

Ο Εμπορικός Κόσμος ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ με τον πιο κατηγορηματικό και ξεκάθαρο τρόπο την σημερινή απόφαση της Κυβέρνησης.

Είναι βέβαιο ότι αυτή θα συνεχίσει και θα ενισχύσει ακόμη πιο πολύ τον Αθέμιτο Ανταγωνισμό από τις μεγάλες Επιχειρήσεις σε βάρος πάλι των μικρών .

Ο Εμπορικός Κόσμος ΑΠΑΙΤΕΙ έστω και τώρα η Κυβέρνηση να ΕΠΙΤΡΕΨΕΙ την λειτουργία των καταστημάτων του Λιανικού Εμπορίου τις γιορτές γιατί η καταστροφή θα είναι τεράστια, με αποτέλεσμα τα λουκέτα και η ανεργία να πολλαπλασιαστούν .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΡΟΣ ΤΙΣ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΙΑΝΕΜΠΟΡΙΟΥ.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΜΕ ΓΝΩΜΟΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΙΟΠΟΡΙΣΜΟ ΜΑΣ».

Πηγή: agriniopress.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter