Έμποροι Vs Άδωνης για τις Κυριακές

Έμποροι Vs Άδωνης για τις Κυριακές

Στα κάγκελα ο εμπορικός κόσμος μετά την απόφαση για τη λειτουργία του εκπτωτικού χωριού στα Σπάτα

Δηλητηριώδης είναι τελικά η… αγάπη του υπουργού Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη για τους εμπόρους! Αφού τους υποσχέθηκε επανειλημμένα τα πάντα και ενώ υποτίθεται ότι είχε διαρκή ανοιχτό διάλογο με τους εκπροσώπους τους για όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν, τελικά τους… ρύθμισε κανονικότατα δίνοντας τη δυνατότητα στο εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα να λειτουργεί και τις Κυριακές.

Οι εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου της Αθήνας θεωρούν ότι εξαπατήθηκαν από τον λαλίστατο κατά τα άλλα υπουργό, ο οποίος τον προηγούμενο Νοέμβριο σε συνάντηση που είχε με αντιπροσωπείες του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), αφού εξέφρασε «την αγάπη του για τον εμπορικό κόσμο της χώρας και κυρίως τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα», τους έδωσε όρκους ότι θα τους στηρίξει αφού «αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας» αλλά την ίδια ώρα άλλα… ετοίμαζε.

Τότε λοιπόν ο υπουργός Ανάπτυξης έβγαλε από το συρτάρι παλαιότερη απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ (του Γιάννη Δραγασάκη) και την επικαιροποίησε ώστε να λειτουργεί και τις Κυριακές το εκπτωτικό χωριό McArthurGlen στα Σπάτα.

Συγκεκριμένα, το εκπτωτικό χωριό θα μπορεί να είναι ανοικτό τις Κυριακές από τον Μάιο μέχρι τον Νοέμβριο καθώς βρίσκεται σε… τουριστική περιοχή! Και για όσους απορούν τι τουριστικό υπάρχει στα μέχρι χτες χωράφια των Σπάτων όπου χτίστηκε το «χωριό» η απάντηση δόθηκε με το ΦΕΚ της 13ης Δεκεμβρίου, όπου αναφέρεται ότι το εκπτωτικό χωριό «είναι δίπλα στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο αποτελεί πόλο έλξης για εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν καλύτερα τα ζώα» και ως εκ τούτου η ευρύτερη περιοχή είναι τουριστική.

Το Εμπορικό Επιμελητήριο και η ΕΣΕΕ θεωρούν την απόφαση καταστρεπτική καθώς εκτιμούν ότι θα μειώσει ακόμη περισσότερο την ήδη μειωμένη μετά τον Νοέμβριο κίνηση, μείωση που– όπως εκτιμούν οι έμποροι– είναι συνέπεια των αποφάσεων της κυβέρνησης για την περικοπή του κοινωνικού επιδόματος και τον αντικαπνιστικό νόμο.

Ως προς την αρχική απόφαση που έφερε την υπογραφή του τότε αρμόδιου υπουργού της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ Γ. Δραγασάκη, παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι υπήρξε προϊόν πιέσεων των κλιμακίων των θεσμών, επιβλήθηκε ως μνημονιακή υποχρέωση της χώρας αλλά σωστά έμεινε σε αδράνεια, όπως είχαν ζητήσει οι εμπορικοί σύλλογοι, ενώ τώρα –σύμφωνα με τους ίδιους παρατηρητές– η επανενεργοποίηση της απόφασης είναι αποτέλεσμα υπόγειων πολιτικοεπιχειρηματικών συναλλαγών.

Έχει πάντως ιδιαίτερο ενδιαφέρον να θυμίσουμε ότι ο κ. Γεωργιάδης το προηγούμενο καλοκαίρι, λίγο αφότου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθησύχαζε τους εμπόρους και δήλωνε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει το παραμικρό σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκε αν το υπουργείο σκέφτεται να επιτρέψει το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές του χρόνου ήταν κατηγορηματικός: «Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, όχι. Δεν υπάρχει καμία τέτοια συζήτηση στο υπουργείο Ανάπτυξης. Το θέμα των Κυριακών έχει ρυθμιστεί επαρκώς από την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ακόμη δηλαδή και μετά τις εκλογές επέμεινε να δηλώνει «όχι» με… σαφήνεια, λέγοντας ότι τίποτε δεν θα αλλάξει, ενώ προφανώς την ίδια στιγμή συζητούσε και με άλλους στους οποίους δήλωνε «ναι» με την ίδια… σαφήνεια.

Βέβαια οι εκπρόσωποι των εμπόρων θα έπρεπε να είναι ψυλλιασμένοι ότι κάτι πάει στραβά σχεδόν από τότε! Γιατί στην ίδια συνέντευξη που δήλωνε ό,τι τον συνέφερε για να τα έχει καλά με τους εμπόρους ο Αδ. Γεωργιάδης μίλησε και για το… Ελληνικό, διαβεβαιώνοντας τους πάντες ότι τις επόμενες ημέρες «θα βγουν οι υπουργικές αποφάσεις και μέχρι το τέλος του χρόνου θα αρχίσουν τα έργα»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter