Εμπρησμούς αποκάλυψαν οι δορυφόροι, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC, το Docville και οι συλλεκτικοί τόμοι του Hot Doc History

Εμπρησμούς αποκάλυψαν οι δορυφόροι, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC, το Docville και οι συλλεκτικοί τόμοι του Hot Doc History

Εμπρησμούς αποκάλυψαν οι δορυφόροι. Οδοιπορικό του Documento στη φρίκη της Ανατολικής Αττικής.

– Ποιος άναψε τη φωτιά;

– Οι αυθαιρεσίες στο Μάτι έκαψαν δεκάδες ανθρώπους

– Οδοιπορικό στη φρίκη

– Ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία

– Κροκοδείλια δάκρυα της αντιπολίτευσης για την αυθαίρετη χώρα που παρέδωσε

– Αποκαλυπτική έρευνα που φωτίζει την Ελλάδα της αυθαιρεσίας.

– Ο χωροφύλακας της χούντας μητροπολίτης Αμβρόσιος αποδίδει τη φωτιά στην αθεΐα.

– Μαζί οι συλλεκτικοί τόμοι του HOT DOC HISTORY

Ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Τριάντης γράφουν για τον Μάνο Ελευθερίου, στο Docville

«Και στ’ ανοιχτά του κόσμου τα καμιόνια/ θα ξεφορτώνουν στην Καισαριανή/ πώς έγινε με τούτο τον αιώνα/ και γύρισε καπάκι η ζωή/ πώς το ’φεραν η μοίρα και τα χρόνια να μην ακούσεις έναν ποιητή». Ο Θωμάς Κοροβίνης, ο Κώστας Βαξεβάνης και ο Γιάννης Τριάντης αποχαιρετούν τον Μάνο Ελευθερίου.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Φιλίππων Θοδωρής Γκόνης μιλάει στην Αφροδίτη Ερμίδη για το θέατρο στην περιφέρεια, την «ανασκαφή» του Οιδίποδα και τις αρπαχτές.

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Αναστασάκης και ο μεταφραστής Γιώργος Μπλάνας γράφουν στο Documento για την παράσταση «Ορέστης» του ΚΘΒΕ, που παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Αυγούστου.

Η Ξανθή Γούναρη παρουσιάζει ένα πανόραμα των ελληνικών μικροζυθοποιών που χαρίζουν ξεχωριστές γεύσεις στον ουρανίσκο μας. Από το Καστέλι Κισσάμου έως τις Σέρρες και από την Κεφαλονιά έως τη Σαντορίνη, τη Ρόδο, τη Χίο, την Τήνο, τα Ιωάννινα, το Αργος και τη Σαμοθράκη, 46 μικροζυθοποιεία και οκτώ νομάδες ζυθοποιοί φτιάχνουν ελληνικές μπίρες.

Σκύρος, το μεγαλύτερο νησί των Σποράδων με τη μακραίωνη παράδοση περιμένει τον επισκέπτη να το ανακαλύψει. Ο καταπράσινος βορράς και ο σεληνιακός νότος, σε συνδυασμό με τα κρυστάλλινα νερά και τις υπέροχες παραλίες προσφέρονται για ιδανικές διακοπές.

Τελικά μπορούμε να κάνουμε χωρίς το πλαστικό; Στο HOT DOC, την Κυριακή με το Documento

Η είδηση στα ελληνικά ΜΜΕ δεν ήταν μόνο ότι ο πρίγκιπας Κάρολος μετά της Καμίλας βρέθηκαν στην Ερμού όπου και απόλαυσαν τον καφέ τους – έστω με πλήθος περίεργων βλεμμάτων. Εκείνο που προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν ότι ήπιαν τον φρέντο τους χωρίς καλαμάκι.

Ηταν η γαλαζοαίματη ανησυχία του Μπάκιγχαμ για τον πλανήτη ή η ευαισθητοποίηση της κοινωνίας του Ηνωμένου Βασιλείου; Έκαναν πάντως αυτό που σε πολλούς φαντάζει αδύνατο. Μπορούν και χωρίς πλαστικό σε μια εποχή που βιώνει τις συνέπειες του προηγούμενου συνθετικού αιώνα.

Το πρώτο πλαστικό πολυμερές μπορεί να εφευρέθηκε το 1855 από τον Αλεξάντερ Παρκς, ο βακελίτης έγινε πολυεργαλείο από το 1909, το νάιλον άρχισε να διευκολύνει ζωές από το 1935 αλλά οι αστραφτερές από καλούδια και καταναλωτικές χρήσεις δεκαετίες του 1950 και του 1960 έδωσαν το στίγμα: το πλαστικό είναι εύκαμπτο, εύπλαστο, λύνει πολλά χέρια, διαρκεί, ανθίσταται στη φθορά. Μια καταναλωτική αθανασία. Και τώρα που βλέπουμε τις επιπτώσεις του σκεφτόμαστε τι και πώς να το αποχωριστούμε. Μπορούμε να κάνουμε χωρίς πλαστικό καλαμάκι, χωρίς πλαστικά λουλούδια, χωρίς πλαστικές σακούλες σουπερμάρκετ και σκουπιδιών, χωρίς νάιλον καλσόν και πλαστικά τάπερ;

Συλλεκτικοί τόμοι του Hot Doc History – Μια μοναδική προσφορά με το Documento

Οι συλλεκτικοί τόμοι του Hot Doc History επανακυκλοφορούν.

Ήρωες και προδότες, εκείνοι που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και εκείνοι που συνεργάστηκαν με τους εχθρούς.

Ακόμα, 240 σελίδες ιστορίας για τις αποικίες, τον Β΄ Παγκόσμιο και τον Τσε.

Και αυτή την Κυριακή υπάρχει Documento

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter