Εμπρός… πίσω: Ο υφυπουργός Συρίγος, η πανεπιστημιακή αστυνομία και η… αναφορά στη Χούντα (Video)

Εμπρός… πίσω: Ο υφυπουργός Συρίγος, η πανεπιστημιακή αστυνομία και η… αναφορά στη Χούντα (Video)

Τα εσκαμμένα υπερβαίνει για μία ακόμα φορά εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Τούτη τη φορά, ο υφυπουργός Παιδείας, Άγγελος Συρίγος, κλήθηκε σε διαδικτυακή συνομιλία για να πείσει για τις πολιτικές αποφάσεις του «Μωυσή» και συγκεκριμένα, για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Ωστόσο, δεν απέφυγε μία αναδρομή στην… ιστορικότητά της το μακρινό 1969. Επί Χούντας δηλαδή.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Ο Άγγελος Συρίγος, υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Καθηγητής Παντείου Πανεπιστημίου, συμμετείχε σε μία διαδικτυακή συζήτηση που διοργάνωσε η Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου για τις προτεινόμενες σκανδαλώδεις ρυθμίσεις που έχουν σκοπό να εγκαθιδρύσουν την αστυνομία μονίμως στα πανεπιστήμια, φέρνοντας στον νου άλλες εποχές. Σκοτεινές.

Ωστόσο, αντί τέτοιου είδους αναχρονιστικές αντιλήψεις να έχουν μπει μία και καλή στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και να χρησιμοποιούνται μόνο ως παράδειγμα προς αποφυγήν, κάποιοι ενδεχομένως να πιστεύουν ότι γεμίζει τη «φαρέτρα» των επιχειρημάτων τους.

Όμως, ο κ. Συρίγος ο οποίος, κατά τη διάρκεια της διαδικτυακής συζήτησης, έσπευσε να πει πως η παρουσία της αστυνομίας στα πανεπιστήμια υπήρχε και επί Χούντας και συγκεκριμένα το 1969.

«Και ως προς το θέμα των αστυνομικών οργάνων με πολιτική περιβολή, που αναφέρθηκε το 1963, να θυμίσω ότι από το 1969, είχε ιδρυθεί μέσα στα πανεπιστήμια αστυνομικό τμήμα. Τουλάχιστον στις πανεπιστημιουπόλεις. Επομένως, υπήρχε αστυνομικό τμήμα μέσα στις πανεπιστημιουπόλεις. Το σπουδαστικό της Ασφάλειας ήταν αστυνομικοί με πολιτικά για να χαφιεδίζουν τους φοιτητές».

Τέτοιου είδους αναφορές οδηγούν τη σκέψη σε πολύ περίεργα μονοπάτια, ειδικά αυτή την περίοδο, πόσω μάλλον παράλληλα με σε μία συζήτηση για προτεινόμενες ρυθμίσεις…

Ακούστε το επίμαχο σημείο και φυσικά είναι διαθέσιμη και ολόκληρη η συζήτηση:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter