«Empty Skies»: Η χορογράφος Maayan Liebman-Sharon στο 1927 Art Space

«Empty Skies»: Η χορογράφος Maayan Liebman-Sharon στο 1927 Art Space

O χώρος τέχνης 1927 παρουσιάζει για πρώτη φορά στην Ελλάδα το έργο Empty Skies της ισραηλινής χορογράφου Maayan Liebman-Sharon. Ένας ύμνος στην μαγεία της πτήσης και μια προειδοποίηση για τους κινδύνους που διατρέχουν τα πουλιά στις μεγαλουπόλεις, το έργο της Liebman-Sharon σε ερμηνεία της ρωσίδας χορεύτριας Maya Popova, δημιουργήθηκε στα πλαίσια της ανταλλαγής μεταξύ του Machol Shalem Dance House (Ιερουσαλήμ) και του Κέντρου Χορού Zagreb στην Κροατία.

Παρουσιάζεται στην Αθήνα στα πλαίσια της θεματικής LAND RIGHTS του χώρου τέχνης 1927. Στο πλαίσιο αυτό, πριν την περφόρμανς οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στην ομώνυμη έκθεση φωτογραφίας και video art που πραγματοποιείται στο χώρο.

Η Maayan Liebman-Sharon είναι χορογράφος με βάση την Ιερουσαλήμ. Κατέχει προπτυχιακό τίτλο στο Χορό και Μεταπτυχιακό τίτλο στη χορογραφία από την Ακαδημία της Ιερουσαλήμ. Η δουλειά της Maayan έχει παρουσιαστεί στο Ισραηλινό Φεστιβάλ, Machol Shalem Jerusalem International Dance, Κέντρο Χορογραφίας, Hazira – Dance Arena, Κέντρο Χορού Zagreb, και μουσεία όπως το Μουσείο του Ισραήλ, το Μουσείο Τέχνης του Τελ Αβίβ, το Μουσείο Μουσουλμανικής Τέχνης, και το Μουσείο της Μόσχας, μεταξύ άλλων. Εχει επίσης συνεργαστεί ως επιμελήτρια χορού στη Διεθνή Εβδομάδα Χορού της Ιερουσαλήμ καθώς και στη Biennale της Ιερουσαλήμ.

Η Maya Popova γεννήθηκε στη Ρωσία και εκπαιδεύθηκε ως χορεύτρια από το 1997 έως το 2005 στην Επαγγελματική Σχολή Μπαλέτου στην Voronezh. Το 2011 ολοκλήρωσε τις σπουδές της ως χορογράφου στο Ωδείο Rimsky Korsakov στην Αγία Πετρούπολη. Από το 2006 έως το 2018, υπήρξε χορεύτρια και σολίστ με το Μπαλέτο του Κρατικού Ωδείου της Αγίας Πετρούπολης, το Μπαλέτο Yacobson της Αγίας Πετρούπολης, την Ομάδα Χορού Adama και το Χοροθέατρο της Ιερουσαλήμ στο Ισραήλ. Το 2018, ίδρυσε την Ομάδα Χορού Con-Calore στην Ιερουσαλήμ, και μέχρι τώρα εργάζεται εκεί ως καλλιτεχνική διευθύντρια και χορογράφος. Οι δημιουργίες της έκτοτε έχουν φιλοξενηθεί σε πολλές διεθνείς σκηνές: Mashup Showcase το 2020 στο Λος Άντζελες, Διεθνή εβδομάδα Χορού στον Οίκο Χορού Machol Shalem στην Ιερουσαλήμ, Διεθνές Χοροθέατρο Prospettiva στην Πάδοβα της Ιταλίας το 2020,  Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας το 2020, Φεστιβάλ Bazak στην Ιερουσαλήμ κ.α.

Info:

Χορογραφία: Maayan Liebman-Sharon

Χορεύτρια, Συνδημιουργός: Maya Popova

Πρωτότυπη Μουσική: Boaz Bentu

Κοστούμια: Yarden Peikin

1927 Art Space-Κυψέλης 35, 1ος όροφος

www.1927online.art.blog

Σάββατο 28/1 στις 9μ.μ.

Κυριακή 29/1 στις 7μ.μ. και στις 8.30μ.μ.

Είσοδος: 10 ευρώ

Κρατήσεις/ Πληροφορίες: 1927bts@gmail.com | 2114140970

Περιορισμένος αριθμός θέσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter