Εμβολιασμοί: Ανοίγουν άρον άρον και την πλατφόρμα 18-30 ετών

Εμβολιασμοί: Ανοίγουν άρον άρον και την πλατφόρμα 18-30 ετών

Όπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση προσπαθεί να επιταχύνει το πρόγραμμα του εμβολιασμού με δεδομένο το αποφασισμένο άνοιγμα της οικονομίας και του τουρισμού σε μια προσπάθεια να κερδίσει το χαμένο χρόνο και τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Παράλληλα προσπαθεί να μετατωπίσει στον πολίτη την ευθύνη των τραγικών και αλληλοσυγκρουόμενων αποφάσεών της, ενώ παραμένει άγνωστο αν θα υπάρξει επάρκεια εμβολίων.

Έτσι, μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΪ η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, προανήγγειλε το γρήγορο άνοιγμα της πλατφόρμας για τους άνω των 18 χρόνων.

«Ευελπιστούμε ότι θα ανοίξει μέσα στο Μάιο η πλατφόρμα για τον εμβολιασμούς και της ηλικιακής ομάδας 18- 30», δήλωσε η ίδια, χωρίς να προσδιορίσει ποιο εμβόλιο θα γίνει στη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Προέτρεψε μάλιστα τις πιο νεαρές ηλικίες, και ειδικά όσους πολίτες είναι πιο κινητικοί σε σχέση με τους 60αρηδες, να εμβολιαστούν νωρίς, για να βλέπουν τους οικείους και τους παππούδες τους.

Για το εμβόλιο της AstraZeneca η υφυπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλές επικαλούμενη και την επίτροπο Υγείας Στέλλα Κυριακίδου, κάνοντας λόγο για απειροελάχιστα περιστατικά επιπλοκών στο σύνολο των εμβολιασμένων που είναι πολλά εκατομμύρια.  «Οι ηλικίες 40 – 44 θα εμβολιαστούν με το AstraZeneca» σημείωσε.

Εντός Ιουνίου θα έχει ανοίξει η πλατφόρμα για όλους

Ανάλογα με το ρυθμό παραδόσεων εμβολίων στην χώρα μας, τις πρώτες ήμερες του Μαΐου, θα μπορέσουμε να δούμε ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 η οποία όμως θα μπορεί από αύριο Πέμπτη να κλείσει ραντεβού μόνο με AstraZeneca δήλωσε από την πλευρά του μιλώντας στον ΣΚΑΪ  ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Eρωτηθείς για το ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου να έχουν ανοίξει για όλες οι ηλικιακές ομάδες.

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter