Εμβολιασμοί: Κυβερνητικές επικλήσεις με μεσαιωνική λογική

Εμβολιασμοί: Κυβερνητικές επικλήσεις με μεσαιωνική λογική

Σε κάθε νοσοκομείο υπάρχει και ένα σημείο προσευχής. Αυτό αποτελεί έναν σεβασμό προς εκείνους τους πολίτες που πιστεύουν.

Και είναι ένα κομμάτι της Δημοκρατίας ο σεβασμός στα πιστεύω του καθένα.

Μόνον που αυτό δεν αναιρεί την πίστη στην επιστήμη. Με ελάχιστες εξαιρέσεις πιστεύεις ή όχι, σε κάθε πρόβλημα υγείας πας στο γιατρό, στην κλινική, στο νοσοκομείο.

Είτε απευθύνεις έκκληση σε κάποια ανώτερη δύναμη, αιώνες τώρα, η επιστήμη και ο Διαφωτισμός ξεχώρισε από την Εκκλησία, η τελευταία αρκετές φορές προσαρμόστηκε στις εξελίξεις.

Χιλιάδες ιερωμένοι περνούν το κατώφλι του γιατρού και του Νοσοκομείου, χρησιμοποιούν τα επιτεύγματα της Επιστήμης για τη ζωή τους. Αυτό έκανε σε εμάς και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος που όπως φαίνεται χρησιμοποίησε την τελευταία ιατρική εξέλιξη για να ξεπεράσει την αρρώστια.

Κανείς δεν τους αμφισβητεί, ούτε όταν κάνουν την προσευχή τους παράλληλα.

Τι έγινε όμως σήμερα όταν εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί αρνούνται το εμβόλιο, δείχνοντας εμπιστοσύνη περισσότερη στον μοναχό ή τον ιερέα;

Το ερώτημα δεν είναι αν κολλάει από τη Θεία Κοινωνία ή μέσα στις Εκκλησίες.

Κάθε ιός κολλάει ή δεν κολλάει το ίδιο, όταν υφίστανται οι ίδιες συνθήκες, είτε το κρασί το πίνεις με φίλους, είτε όταν «μετουσιώνεται» σε θεία κοινωνία.

Η μεταφορά ιών γίνεται ή δεν γίνεται είτε φιλάς ένα φιλικό άτομο, είτε την εικόνα…

Τι έγινε όμως στην ελληνική κοινωνία που όλα ήρθαν πάνω-κάτω με τόσους αρνητές των εμβολίων;

Και δεν μιλάμε για εκείνους που πιστεύουν σε σκευωρίες, συνομωσίες και τσιπάκια.

Μιλάμε για εκείνους που τρέχουν στο γιατρό σε κάθε περίπτωση αλλά στην περίπτωση του κορονοϊού, ακούνε περισσότερο τον πνευματικό τους, τον παπά της Ενορίας και την Εκκλησία.

Αλλά αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, σχεδόν κανένα πολιτικό σύστημα που ανήκει στον χώρο της συντηρητικής ή νεοφιλελεύθερης δεξιάς δεν επιθυμεί απελευθέρωση του πολίτη από την Εκκλησία.

Προσοχή. Δεν εννοούμε καμία αθεΐα.

Πάρτε για παράδειγμα την κυβέρνηση Μητσοτάκη και την προεκλογική της εκστρατεία όπου ενεργοποίησε όχι μόνον τους μακεδονομάχους αλλά κάθε εικόνα, σύμβολο, σταυρό, μοναχό, ιερωμένο αλλά και παραθρησκευτικές οργανώσεις για να αλιεύσει ψήφους, να ενεργοποιήσει αντανακλαστικά κατορθώνοντας χωρίς καμία αιδώ και λογική να παντρέψει τον Μέγα Αλέξανδρο, την αρχαία φιλοσοφία, τον ελεύθερο πολίτη και πνεύμα της Αρχαίας Ελλάδας με την Ορθοδοξία, τον φόβο της αμαρτίας, και τον λόγο των ιεραρχών.

Δημιουργείς έναν πολιτισμικό και ιδεολογικό Μεσαίωνα, δίνεις βήμα σε αυτούς που τον εκφράζουν, στη συνέχεια τους χρησιμοποιείς για να στηρίξεις μονομερώς την πολιτική σου.

Αλλά στο τέλος πατάς σε δύο βάρκες…

Ζητάς λογική, ελεύθερη σκέψη, κρίση και ενεργό πολίτη. Παρακαλάς την Εκκλησία να στηρίξει τον Εμβολιασμό, ποιος ξέρει με τι κόστος…

Ε, εκεί έχεις κάνει το σφάλμα…

Γιατί το να πατάς ταυτόχρονα σε δυο βάρκες δεν γίνεται.

Πέφτεις μέσα στο νερό…

Και αυτό έπαθε η σκοταδιστική κυβέρνηση Μητσοτάκη….

Ή απλά: Όταν απελευθερώνεις το σκοτάδι, μην περιμένεις φως…

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter