Εμβολιασμός με AstraZeneca για τις ηλικίες 30-39 – Από Μεγάλη Τρίτη διαθέσιμη η πλατφόρμα για τα ραντεβού

Διευκρινίσεις για το άνοιγμα της πλατφόρμας εμβολιασμών για τις ηλικίες 30-39 ετών δόθηκαν στην ενημέρωση του Υπουργείου Υγείας από τον Βασίλη Κικίλια και τον Μάριο Θεμιστοκλέους. Παράλληλα, γνωστοποιήθηκαν οι εισηγήσεις τις Επιτροπής ειδικών για τη λειτουργία των εκκλησιών τη Μεγάλη Εβδομάδα, αλλά και οι συστάσεις για τις συγκεντρώσεις πολιτών την Κυριακή του Πάσχα.

Ο Βασίλης Κικίλιας ξεκίνησε την τοποθέτησή του μιλώντας για τα επιδημιολογικά στοιχεία του τελευταίου 24ωρου στη χώρα. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στις εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων για τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Κυριακή του Πάσχα.

Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις εισηγήσεις για απαγόρευση κυκλοφορίας στις 22:00 τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στις 21:00 την Κυριακή του Πάσχα, ημέρα όπου γίνεται σύσταση για 9 άτομα στα πασχαλινά τραπέζια, με δυνατότητα για έως 12 άτομα εάν πρόκειται για εξωτερικό χώρο.

Στη συνέχεια έκανε αναφορά στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, κάνοντας λόγο για 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Μάιο και 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς τον Ιούνιο, συνεχίζοντας τις εκκλήσεις προς τους πολίτες για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Με AstraZeneca οι ηλικίες 30-39

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι η πλατφόρμα των εμβολιασμών για τις ηλικίες 30-39, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο πρωθυπουργός, θα ανοίξει τη Μεγάλη Τρίτη 27 Απριλίου, με τους πολίτες που ανήκουν στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα να έχουν τη δυνατότητα εμβολιασμού από την επόμενη ημέρα.

Επίσης εμβολιασμοί θα διενεργούνται και σε ιδιωτικά κέντρα, ενώ τα κέντρα θα είναι ανοιχτά τα Σάββατα και Κυριακές, με προβλέψεις για διεύρυνση ωραρίου.

Από την πλευρά του, ο Μάριος Θεμιστοκλέους εξήγησε ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα θα εμβολιάζεται με το εμβόλιο της AstraZeneca, που υπάρχουν διαθέσιμες δόσεις και αν θέλει θα μπορεί να εμβολιαστεί νωρίτερα.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, υπενθύμισε ότι άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα για να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι εκπαιδευτικοί και οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 55-59 κ

Το Σάββατο 24 Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι ηλικίες 50-54.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader