Εμβολιασμός παιδιών 12 – 15 ετών: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα (Video)

Εμβολιασμός παιδιών 12 – 15 ετών: Τον Αύγουστο ανοίγει η πλατφόρμα (Video)

Εντός του Αυγούστου αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών, όπως είπε ο Βασίλης Κικίλιας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι ο εμβολιασμός στα παιδιά προχωρά καθώς όπως είπε, μέχρι τώρα έχουν κλειστεί περισσότερα από 30.000 ραντεβού για την ηλικιακή ομάδα 15 έως 17.

Ακόμα, απεύθυνε έκκληση στους 55 και άνω για να εμβολιαστούν λέγοντας ότι αυτή η ηλικιακή ομάδα κινδυνεύει περισσότερο. «Να πάνε να εμβολιαστούν και τώρα το καλοκαίρι», είπε «δείχνοντας» τον Δεκαπενταύγουστο που, όπως είπε, είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια το καλοκαίρι και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους.

Ακόμα, ερωτηθείς για τη μετάλλαξη Δέλτα, ο κ. Κικίλιας είπε πως έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε ορισμένους τουριστικούς προορισμούς.

«Είναι μια επιθετική μετάλλαξη κι έχει αποτελέσματα που είναι επικίνδυνα για την υγεία, ειδικά των πολιτών που είναι σε ευπαθείς ομάδες», είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter