Εμβολιαζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε

Εμβολιαζόμαστε, δεν εκβιαζόμαστε

Η «οικονομία και η κοινωνία δεν πρόκειται να ξανακλείσουν για να προστατευτούν οι ανεμβολίαστοι». Τάδε έφη Ακης Σκέρτσος κατόπιν υποδείξεως του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Θα αναρωτηθεί κάποιος γιατί δεν το έλεγε ο πρωθυπουργός κατευθείαν. Από μόνος του. Μα γιατί είχε έτοιμη μια άλλη «επική» ατάκα.

Μας πέταξε στα μούτρα ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν ένα «Δεν μπορώ να πιάσω κανέναν από τον λαιμό. Δεν μπορώ να καταστήσω τον εμβολιασμό υποχρεωτικό». Καλά, από τον λαιμό μάς έχει πιάσει για μύρια όσα άλλα. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν τον ψήφισε για να τον πιάσει απ’ τον λαιμό. Του έδωσε την εξουσία ώστε με μεθόδους δημοκρατίας, πολιτισμού και σοβαρά επιχειρήματα να πείσει τον λαό για την ανάγκη κάποιων σπουδαίων θεμάτων, όπως και ο εμβολιασμός για τη μάστιγα του κορονοϊού που μας ταλαιπωρεί.

Όμως αυτός δεν μπορεί, είναι φανερό. Και εκνευρίζεται. Και για ακόμη μία φορά αυτός και η κυβέρνησή του φορτώνουν την αποτυχία τους στις πλάτες των πολιτών και της κοινωνίας. Κρίμα τα χρήματα που μοίρασε ο κ. Πέτσας σε ΜΜΕ για να διαφημίσουν και να πείσουν για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού!

Κι αφού δεν τα κατάφεραν, έβαλαν σε εφαρμογή παλιές γνώριμές τους μεθόδους. Κοινωνικός αυτοματισμός. Εμβολιασμένοι κατά ανεμβολίαστων. Ο κ. Μητσοτάκης λοιπόν έχει αποφασίσει να διχάσει την ελληνική κοινωνία για να κρύψει τις τραγικές του αστοχίες.

Γιατί:

• Στη μέση του καλοκαιριού το ποσοστό πλήρως εμβολιασμένων είναι κάτω του 40%, ενώ ο ίδιος υποσχόταν 70% έως τον Ιούνιο.

• Ενώ όλος ο πλανήτης προειδοποίησε για τη μετάλλαξη Δέλτα, στην Ελλάδα οι κυβερνώντες μάς είπαν να πετάξουμε τις μάσκες και επέμειναν σε αντιφατικά μηνύματα εφησυχασμού. Οι επιστήμονες από την άλλη διαμήνυσαν πως ουδέποτε πρότειναν την αφαίρεση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους.

• Μηνύματα εφησυχασμού έστειλε εδώ και μήνες η κυβέρνηση δίνοντας ψεύτικη εικόνα με δημιουργική λογιστική και παραπλανητικούς αριθμούς εμβολιασμών, μόνο και μόνο για να δημιουργήσει εικονικό success story. Από την άλλη, έχουμε 400% αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες μέρες!

• Χάος με τα εμβόλια. Με τις παλινωδίες για το AstraZeneca και τη χυδαία προσπάθεια εξαγοράς των νέων με πρόσχημα το εμβόλιο, καλλιέργησε μόνος του ο κ. Μητσοτάκης αμφιβολίες στους πολίτες και έδωσε τροφή στους αντιεμβολιαστές.

• Φανερό είναι πως δεν έχει σχέδιο για την επανεκκίνηση της εστίασης και πετάει το μπαλάκι στους καταστηματάρχες και τους απειλεί κι από πάνω.

• Δυστυχώς, επτά μήνες μετά την έλευση του εμβολίου, ακόμη δεν έχει λύσει το πρόβλημα εμβολιασμού των πολιτών με κινητικά προβλήματα.

• Ενάμιση χρόνο μετά την πανδημία, αντί να ενισχύσει την πρωτοβάθμια φροντίδα, που είναι απαραίτητος όρος για την επιτάχυνση του εμβολιασμού και την αντιμετώπιση της πανδημίας, σχεδιάζει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του ΕΣΥ!

Μες στον πανικό του για το μπάχαλο που έχει δημιουργήσει ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζει να επενδύει στον πιο βαθύ διχασμό των πολιτών. Πού θα οδηγήσει αυτή η κατάσταση; Προσοχή: η πανδημία δεν είναι αστείο πράγμα.

Μ’ αυτούς τους «αρίστους» που έχουμε μπλέξει όμως είναι ανάγκη να αγνοήσουμε την ακατανόητη επιλογή του «αρχιαρίστου» Κυριάκου Μητσοτάκη να μας διχάζει και σε αυτό το σπουδαίο θέμα. Να μας βάζει απέναντι εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, ενώ αυτός θα παρακολουθεί εκ του μακρόθεν νίπτοντας τας χείρας του. Ή θα αρνείται «να μας πιάσει από τον λαιμό για να μας εμβολιάσει»!

Εμείς καλούμε τους πάντες να εμβολιαστούν χωρίς εκβιασμούς και μακριά από την παραπληροφόρηση. Εμβολιαζόμαστε γιατί το θέλουμε και όχι γιατί μας εκβιάζουν!

*Ο Πάνος Σκουρολιάκος είναι βουλευτής ανατολικής Αττικής και αναπληρωτής τομεάρχης πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter