Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Πήρε πλήρη έγκριση από τον FDA το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech

Πλήρη έγκριση πήρε το εμβόλιο κατά του κορονοϊού των εταιρειών Pfizer/ BioNTech, από τον οργανισμό FDA, όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά ΜΜΕ.

O Αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων έδωσε το «πράσινο φως» στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech, που όπως αναμενόταν χορήγησε στο σκεύασμα πλήρη άδεια για χρήση σε άτομα από 16 ετών και άνω.

Το εμβόλιο είναι το πρώτο που λαμβάνει μόνιμη και όχι προσωρινή άδεια και θεωρείται ότι ανοίγει τον δρόμο για απαίτηση εμβολιασμού από νοσοκομεία, κολέγια, εταιρείες και άλλους οργανισμούς.

«Η έγκριση αυτού του εμβολίου από τον FDA αποτελεί ορόσημο καθώς συνεχίζουμε τη μάχη κατά της πανδημίας COVID-19. Αυτό και άλλα εμβόλια έχουν ανταποκριθεί στα αυστηρά, επιστημονικά πρότυπα του FDA για την έγκριση επείγουσας χρήσης. Το κοινό μπορεί να είναι πολύ σίγουρο ότι αυτό το εμβόλιο πληροί τα υψηλά πρότυπα ασφάλειας, αποτελεσματικότητας και ποιότητας παραγωγής που απαιτεί ο FDA από ένα εγκεκριμένο προϊόν», δήλωσε εκπρόσωπος του FDA.

«Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι έχουν ήδη λάβει με ασφάλεια τα εμβόλια COVID-19, αναγνωρίζουμε ότι για ορισμένους, η έγκριση ενός εμβολίου από τον FDA μπορεί να τους οδηγήσει στο να εμβολιαστούν. Το σημερινό γεγονός αποτελεί ορόσημο και μας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή της πορείας της πανδημίας για ΗΠΑ», τόνισε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter