Εμβόλιο: Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την 3η αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες

Εμβόλιο: Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις για την 3η αναμνηστική δόση στους τέσσερις μήνες

Στις 6 το απόγευμα αναμένεται να γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με το χρονικό διάστημα που θα απαιτείται για την τρίτη αναμνηστική δόση του εμβολίου ενάντια στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας:

«Σήμερα, Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου και ώρα 18:00 θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών από τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, αναφορικά με την απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών για το χρόνο χορήγησης της τρίτης δόσης του εμβολίου έναντι της νόσου COVID-19».

Στο μεταξύ, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Παρασκευή, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους πρώτα θα συνεδριάσει εντός της ημέρας η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, σημειώνοντας πως το πιθανότερο είναι να ανοίξει για όλους η τρίτη δόση στους τέσσερις μήνες.

«Υπάρχουν τα διαθέσιμα ραντεβού έχουμε το μηχανισμό. Όταν ανοίξει η πλατφόρμα. Όσοι έχουν εμβολιαστεί μέχρι τέλος Αυγούστου μέχρι τα μέσα Ιανουάριου θα έχουν εμβολιαστεί, έχουμε το μηχανισμό, θα το στηρίξουμε» δήλωσε. Παράλληλα ο κ. Θεμιστοκλέους έκανε γνωστό ότι χθες κλείστηκαν 30.000 ραντεβού πρώτης δόσης, τα 17.000 νέα ραντεβού για πρώτη δόση στους 60 ετών και άνω, και συνολικά από την ανακοίνωση της υποχρεωτικότητας έχουν κλειστεί 45.000 ραντεβού.

Για τέταρτη δόση

«Κανείς δεν συζητάει αυτή τη στιγμή για τέταρτη δόση εκτός από πολύ εξειδικευμένες κατηγορίες ελαχίστων εξαιρέσεων ανοσοκατεσταλμένοι κλπ», ξεκαθάρισε ο Μάριος Θεμιστοκλέους σχετικά με το ενδεχόμενο να χρειαστεί και τέταρτη δόση.

Σχετικά με την μετάλλαξη Όμικρον ο Μάριος Θεμιστοκλέους ανέφερε πως «θα γνωρίζουμε σε περίπου 10 μέρες αν τα εμβόλια καλύπτουν τη μετάλλαξη Όμικρον».

«Έχουμε εμβολιάσει το 78% του ενήλικου πληθυσμού. Οι 60 και άνω είναι πιο ευπαθείς ο εμβολιασμός είναι εξαιρετικά σημαντικός, πάμε χωρία και σε πλατείες» κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter