ΕΜΥ: Αλλάζει από Τετάρτη ο καιρός – Πού αναμένονται έντονες βροχές και χιονοπτώσεις

ΕΜΥ: Αλλάζει από Τετάρτη ο καιρός – Πού αναμένονται έντονες βροχές και χιονοπτώσεις

Με σχετικά καλό καιρό ξεκινά η νέα εβδομάδα αλλά από το απόγευμα της Τρίτης και την Τετάρτη θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας ενώ θα έχουμε έντονα καιρικά φαινόμενα όπως βροχές, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.

Δείτε την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ για όλη τη νέα εβδομάδα: 

ΔΕΥΤΕΡΑ 09-12-2019

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές αρχικά στη δυτική Ελλάδα και από το απόγευμα στην ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα αρχικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και το βράδυ στο νότιο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΤΡΙΤΗ 10-12-2019

Νεφώσεις με βροχές αρχικά στα δυτικά και νότια και βαθμιαία και στην υπόλοιπη χώρα. Οι βροχές θα ενταθούν μετά το απόγευμα στην ανατολική Στερεά και την Θεσσαλία. Καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές του Ιονίου και του νοτίου Αιγαίου. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τοπικά 7 μποφόρ. Στα βόρεια από το βράδυ θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΤΕΤΑΡΤΗ 11-12-2019

Στα κεντρικά και βόρεια βροχές, χιόνια στα ορεινά και πρόσκαιρα στα βόρεια ημιορεινά. Οι βροχές πιθανόν να είναι τοπικά ισχυρές σε περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Στα υπόλοιπα νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα στα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση, κυρίως στα βόρεια.

ΠΕΜΠΤΗ 12-12-2019

Στα δυτικά παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα νοτιοδυτικά και από το βράδυ στα υπόλοιπα, οπότε θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο, ενώ θα πέσουν λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και στο νότιο Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες, βαθμιαία όμως τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13-12-2019

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στη δυτική Ελλάδα, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter