Εν μέσω πανδημίας ένα σχολείο κινδυνεύει με λουκέτο

Εν μέσω πανδημίας ένα σχολείο κινδυνεύει με λουκέτο

Η  Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω μαινόμενη κατά του Δημοτικού Συμβουλίου για ζητήματα που συζητήθηκαν εκ νέου την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου κατηγορούν, μεταξύ άλλων, τις δημοτικές αρχές για μη ανάληψη πρωτοβουλιών ώστε να επιτευχθεί οριστική διευθέτηση ενός ιδιόκτητου κτηρίου, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων του Δήμου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ένωσης  Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων Αιγάλεω:

«Έκτακτο Δημοτικό συμβούλιο πραγματοποιήθηκε χτες στο Δημαρχείο Αιγάλεω σχετικά με το ιδιοκτησιακό ζήτημα στέγασης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 9ου Δημοτικού σχολείου, με την στήριξη της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω την προηγούμενη Πέμπτη 18/11 στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο.

Οι επισημάνσεις μας έχουν ως εξής :

-Απαράδεκτη χαρακτηρίζουμε την στάση της διοίκησης του Δήμου Αιγάλεω που ενώ εκρεμμούσε δικαστική αγωγή από το 2020,
και πριν από αυτό:
μη διαβούλευση με τους ιδιοκτήτες,
μη ανανέωση του συμβολαίου,
μη καταβολή των μισθωμάτων, πλήθος εγγράφων από τους ιδιοκτήτες, κοινοποιημένες αποφάσεις από τον Συνήγορο του Πολίτη και το Υπουργείο Εσωτερικών,
απέκρυψαν το τόσο σοβαρό ζήτημα με αποτέλεσμα κανένας να μην γνωρίζει τίποτα, ούτε οι επικεφαλείς παρατάξεων και το δημοτικό συμβούλιο, πολύ περισσότερο δε, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι , γονείς του σχολείου.
– Μεγάλη ευθύνη της διοίκησης του Δήμου γιατί ήταν επιλογή τους οι χειρισμοί που έφεραν το αποτέλεσμα της απόφασης πρωτόδικα για έξωση του σχολείου.
– Μεγάλη ευθύνη της Διοίκησης και διαχρονικά, καθώς δεν αναλήφθηκε καμία πρωτοβουλία για οριστική διευθέτηση για ιδιόκτητο κτήριο, με όποια διαδικασία θα ήταν προσφορότερη.
– Εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι γονείς απαιτούμε την οριστική διευθέτηση του ζητήματος στέγασης του σχολείου , δεσμεύτηκε το δημοτικό συμβούλιο για επόμενες κινήσεις :
– Α’ Πρόσκλησης στους ιδιοκτήτες για συνεργασία εκ νέου.
– Β’ Χαρακτηρισμός του χώρου ως σχολική στέγη.

Δεδομένου ότι ο Δήμος Αιγάλεω βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τους ιδιοκτήτες του ακινήτου και εκρεμμεί το Εφετείο που έχει οριστεί για 1/3/2022.

Θεωρούμε ότι πρέπει να καταστεί σαφές ότι οι ΓΟΝΕΊΣ δεν θα δεχτούμε , όποιοι και εάν είναι οι χειρισμοί, ΚΑΜΊΑ ΣΥΓΧΩΝΕΎΣΗ , ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΣΧΟΛΕΊΟΥ.

Αναφαίρετο δικαίωμα των μαθητών του σχολείου , και κάθε σχολείου , η σχολική στέγη, σύγχρονα, εξοπλισμένα, συντηρημένα, λειτουργικά σχολικά κτίρια που να πληρούν όλες τις προϋποθέσεις για την ασφάλεια των παιδιών και την ομαλή λειτουργία των σχολείων.

– Οριστική , διαχρονική λύση στέγασης του 9ου Δημοτικού σχολείου Αιγάλεω.

– Επίσπευση των διαδικασιών αποκατάστασης των σεισμόπληκτων σχολείων μας .

( Σήμερα 23/11/2022 δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι εργασίες αποκατάστασης των σχολικών κτιρίων του 7ου και 17ου δημοτικών σχολείων, παρότι “πανηγυρικά” στις 3/11 ανακοινώθηκε η υπογραφή σύμβασης.)

– Δεν έχουμε καμία ενημέρωση από πλευράς Δήμου, για κάποια εξέλιξη σχετικά με την ένταξη του 1ου γυμνασίου Αιγάλεω στο πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, όπως επίσης για την ένταξη του 11ου δημοτικού σχολείου με χρονοδιάγραμμα σε πρόγραμμα της ΚΤΥΠ.

Η σχολική στέγη στον Δήμο Αιγάλεω οφείλει να αποτελεί προτεραιότητα για τους διοικούντες, όχι στα λόγια, αλλά κυρίως στην πράξη.
Και αυτό έως τώρα δυστυχώς δεν το έχουμε δει !

Τέλος , -και με πολλούς αποδέκτες- ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες που του αναλογούν, γιατί το σύνθημα “φταίνε όλοι οι άλλοι πλην ημών”, δεν προσφέρει καμία ενίσχυση στον “αγώνα” που επικαλούνται.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω.»

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter