Εν ριπή οφθαλμού άδειασε τον Κικίλια βουλευτής της ΝΔ για τα μαζικά τεστ

Εν ριπή οφθαλμού άδειασε τον Κικίλια βουλευτής της ΝΔ για τα μαζικά τεστ

Χωρίς περιστροφές ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, εξέθεσε τον υπουργό Υγείας αναφορικά με την υγειονομική αναγκαιότητα διεξαγωγής μαζικών τεστ κορονοϊού τη στιγμή που λίγα λεπτά νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας παραλλήλιζε την καθολική πρόσβαση με την… παγκόσμια ειρήνη.

«Το “τεστ σε όλους” είναι ανάλογο με το “εύχομαι ειρήνη σε όλον τον κόσμο”» υποστήριξε ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής ο Β. Κικίλιας, καθιστώντας… ευχή τα μαζικά τεστ. Την άποψη αυτή δεν έδειξε να συμμερίζεται ο βουλευτής της πλειοψηφίας, Δ. Βαρτζόπουλος, ο οποίος επισήμανε στον υπουργό την αναγκαιότητα μαζικών τεστ στον πληθυσμό.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρτζόπουλος προέτρεψε τον υπουργό να ακολουθήσει το παράδειγμα των ασιατικών χωρών, οι οποίες εκτός από τη χρήση μάσκας έχουν προχωρήσει σε μαζικά τεστ στον πληθυσμό.

Ως προς το κόστος που θα προκύψει, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης πρότεινε τη συμμετοχή των πολιτών με αναλογικό τρόπο. Τουτέστιν, ανάλογα με το εισόδημα του καθενός εφόσον μπορεί να αντεπεξέλθει.

Απέρριψε την πρόταση ο Κικίλιας

Επικαλούμενος την αύξηση του αριθμού των τεστ που γίνονται ανά ημέρα αλλά και το… μπούλινγκ που έκανε το υπουργείο Υγείας στους ιδιώτες για χαμηλές τιμές, ο Βασίλης Κικίλιας απέρριψε με συνοπτικές διαδικασίες την πρόταση του Δ. Βαρτζόπουλου.

Ειδικότερα, ο υπουργός διαφώνησε με την ιδέα συμμετοχής των πολιτών στον μοριακό έλεγχο και αντέτεινε πως από 400 τεστ ανά ημέρα πλέον γίνονται 12.000 τεστ. Πρόσθεσε δε ότι οι κινητές μονάδες κάνουν δειγματοληπτικούς ελέγχους σε όλη την Ελλάδα. «Δομές προσφύγων, φυλακές, στα νησιά και όπου έχει χρειαστεί» είπε.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter