Ένα Ασφαλιστικό δώρο στους μετακλητούς συνταξιούχους της ΝΔ

Ένα Ασφαλιστικό δώρο στους μετακλητούς συνταξιούχους της ΝΔ

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αφού απαλλάχτηκε από τον υφυπουργό του Νότη Μηταράκη με τον οποίο είχαν κάθετες διαφορές παρουσίασε το κατά τη Νέα Δημοκρατία νέο Ασφαλιστικό.

Αλλάζοντας τα πάντα που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για το ασφαλιστικό και τις συντάξεις από τον όχι και τόσο ώριμο και κατανοητό «Νόμο Κατρούγκαλου» επιχειρεί μια πρώτη ιδιωτικοποίηση του συστήματος στέλνοντας στις ΑΕΔΑΚ τις εισφορές των νέων ασφαλισμένων που αναμένεται να ισχύσει από 2021.

Στις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών καταργεί την κλίμακα που είχε θεσπιστεί επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και τους είχε απαλλάξει από ένα δυσβάστακτο βάρος ειδικά σε περιόδους μεγάλης ανεργίας και καθιερώνει τα κλιμακωτά επίπεδα ασφάλισης ελεύθερης επιλογής. Όσα περισσότερα δίνεις, τόσο μεγαλύτερη σύνταξη παίρνεις χωρίς κοινωνικά κριτήρια.

Μπορεί κάποιοι ελάχιστοι συνταξιούχοι να δουν διψήφιες αυξήσεις στη σύνταξή τους, αυτούς όμως που πριμοδοτεί είναι οι συνταξιούχοι που εργάζονται για τους οποίους μειώνει το πέναλτι από 60% στο 30%. Και αν αναρωτηθεί κάποιος πόσοι είναι οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι οι περισσότεροι βρίσκονται αυτή τη στιγμή σε θέσεις μετακλητών υπαλλήλων υπουργών και στελεχών της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη.

Δηλαδή ο Βρούτσης αντί να επιδοτήσει θέσεις εργασίας νέων εργαζομένων, όταν μάλιστα οι ρυθμοί της ανεργίας έχουν επιβραδυνθεί, εκτός από τα δικά τους παιδιά, διευκολύνει και τους δικούς τους συνταξιούχους να αυξήσουν κατά πολύ το εισόδημά τους.

Χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δημιουργήσει ένα εξάμβλωμα Ασφαλιστικού Συστήματος το οποίο σε ελάχιστα χρόνια θα χρειαστεί δισεκατομμύρια ευρώ χρηματοδότησης που εν τω μεταξύ θα έχουν καρπωθεί κερδοσκοπικά οι δικοί της άνθρωποι.

Όπως στην Παιδεία, την Υγεία, την Ενέργεια, τις συγκοινωνίες η Νέα Δημοκρατία στο όνομα του νεοφιλελευθερισμού και της ιδεοληψίας που την κατέχει αλλά και της κατεδάφισης οποιασδήποτε κρατικής κοινωνικής πολιτικής, ετοιμάζεται να καταστρέψει το ατελές μεν αλλά δίνοντας παράταση ζωής στο Ασφαλιστικό, νόμο του ΣΥΡΙΖΑ. 

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter