Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη των πολιτικών προθέσεων για την ψήφο των αποδήμων

Ένα βήμα πριν την αποκάλυψη των πολιτικών προθέσεων για την ψήφο των αποδήμων

Κάτι αρχίσει να αχνοφέγγει σχετικά με την ψήφο των αποδήμων.

Μετά την τρίτη διακομματική συνάντηση και έπειτα από εκατέρωθεν υποχωρήσεις τα ελληνικά πολιτικά κόμματα φαίνεται ότι συμφωνούν κατ΄ αρχήν στα βασικά τεχνικά θέματα και πλέον απομένει το τελικό στάδιο η αποτύπωση δηλαδή στο χαρτί της συγκεκριμένης διάταξης.

Επιφυλάξεις υπάρχουν και μπορεί την τελευταία στιγμή όλα να ανατραπούν. Η θέληση όμως παραμένει. Οι Ελληνες του εξωτερικού πρέπει να μπορούν να ψηφίζουν. Το βασικό εμπόδιο που ήταν η επιστολική ψήφος ως προαπαιτούμενο από την κυβέρνηση, αποσύρθηκε. Η αυτοπρόσωπη παρουσία στην κάλπη κερδήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ. Ο χρόνος παρουσίας στην Ελλάδα κατά τα τελευταία 35 έτη καθορίστηκε στα 2 έτη. Πως θα εξακριβωθεί αυτό, είναι τελείως τεχνικό θέμα και φαίνεται ότι θα λυθεί εύκολα.

Αυτό που μένει είναι η συνταγματική αναθεώρηση. Οι πολιτικές παρατάξεις που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο έχουν φτάσει στην πηγή. Αν χαλάσει τώρα η συμφωνία θα είναι σίγουρα θέμα πολιτικής υστεροβουλίας της κυβέρνησης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ θα περιμένουν μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, ημερομηνία κατά την οποία θα συνεχιστεί η συζήτηση. Τότε θα φανεί και αν πραγματικά θέλει η Νέα Δημοκρατία να δοθεί ψήφος στους απόδημους Ελληνες ή έκανε όλη τη συζήτηση για επικοινωνιακούς λόγους.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter