Ένα βήμα πριν το lockdown οι Σέρρες – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν να «κοκκινήσουν»

Ένα βήμα πριν το lockdown οι Σέρρες – Ποιες άλλες περιοχές κινδυνεύουν να «κοκκινήσουν»

 Στο μικροσκόπιο των ειδικών, βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες ορισμένες περιφερειακές ενότητες οι οποίες παρουσιάζουν σταθερά διψήφιο αριθμό κρουσμάτων.

Πέρα από την Κοζάνη και την Καστορια που βρίσκονται ήδη στο επίπεδο 4, οι Σέρρες βρίσκονται τώρα και εκείνες μία ανάσα πριν «κοκκινήσουν». Ο συναγερμός έχει ηχήσει εδώ και πολλές μέρες στις Σέρρες, όπου το Σαββατοκύριακο βρέθηκε και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, για να έχει συσκέψεις με τοπικούς φορείς.

Η κατάσταση στην περιοχή μετά τα 49 κρούσματα, θεωρείται πολύ κρίσιμη, με τον δήμο να αποφασίζει να προχωρήσει προς το παρόν σε έκτακτα μέτρα, προκειμένου να αποφευχθεί ένα lockdown που θα ήταν καταστροφικό.

Η ανησυχία εντείνεται έπειτα και από τα δεκατρία κρούσματα κορονοϊού που εντοπίστηκαν σε ίδρυμα φιλοξενίας ηλικιωμένων στις Σέρρες. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η infonews24.gr, στην Κωστοπούλειο Στέγη, στην πόλη των Σερρών, 6 εργαζόμενοι και 7 τρόφιμοι- ηλικιωμένοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον κοροναϊό, μετά τις εξετάσεις που έκαναν σε ιδιωτικό εργαστήριο.

Οι ηλικιωμένοι έχουν ήδη μεταφερθεί και νοσηλεύονται στο νοσοκομείο αναφοράς της Θεσσαλονίκης.

Γιάννενα: «Φλερτάρουν» με το επίπεδο 4 

Τα Γιάννενα είναι επίσης μια περιοχή που εδώ και μέρες «φλερτάρει» με το επίπεδο 4. Ωστόσο, αν και βρίσκονται πολύ κοντά στον πολυπαραγωντικό δείκτη 150 που κρίνει -μεταξύ άλλων – το πέρασμα της περιφέρειας στο επόμενο επίπεδο , ακόμη δεν το έχουν αγγίξει.

Δεν αποκλείεται όμως, η εικόνα αυτή να αλλάξει τις επόμενες ημέρες και τα Γιάννενα να πάνε σε ένα τοπικό lockdown.

Συναγερμός και στη Θεσσαλονίκη

Σε συναγερμό βρίσκεται και η Θεσσαλονίκη με 217 κρούσματα.

Ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας έχει αφήσει ανοιχτό τo ενδεχόμενο να αλλάξει η κατάσταση συναγερμού στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο αυτό δεν αναμένεται να γίνει άμεσα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το χαρακτηριστικό της Θεσσαλονίκης είναι η νεαρή ηλικία των κρουσμάτων, λέγοντας ότι ο μέσος όρος ηλικίας είναι τα 28 έτη, αρκετά μικρότερη από τον μέσο όρο της χώρας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter