Ένα βήμα πριν το χάος αλλά ο Κυριάκος ταξιδεύει…

Ένα βήμα πριν το χάος αλλά ο Κυριάκος ταξιδεύει…

Δεν μπορεί να σταθεί πουθενά πλέον η κυβέρνηση Μητσοτάκη καθώς δέχεται απανωτά κτυπήματα από παντού σχετικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Την βασική οδό σωτηρίας που διατυμπάνιζε ως μεγάλη της επιτυχία την έκοψε ουσιαστικά η καγκελάριος Μέρκελ η οποία εκτιμά ότι το Ταμείο Ανασυγκρότησης θα αργήσει πολύ να συγκροτηθεί, καθώς οι χώρες οι οποίες διαφωνούν με το ύψος αλλά και τους όρους της βοήθειας που έχει κατ’ αρχήν συμφωνηθεί όλο και αυξάνουν.

Όλες οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που βρέχονται από τη Μεσόγειο αυξάνουν στο μέγιστο τα κονδύλια βοήθειας προς τον τουρισμό τους, με τελευταία την Ισπανία που ανακοινώνει σχέδιο ύψους 4,25 δις. ευρώ.

Ο ελληνικός τουρισμός χειμάζει αναζητά σωτηρία αλλά τα κυβερνητικά στελέχη κωφεύουν. Το μεγαλύτερο ποσοστό των ξενοδοχειακών μονάδων παραμένουν κλειστά με προοπτική να μην ανοίξουν καθόλου φέτος, ενώ η εστίαση ακολουθεί κατά πόδας. Η Αθήνα, με την αλματώδη τουριστική ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, είναι παντελώς άδεια, κατάσταση που προσομοιάζει με τις ημέρες του ακραίου περιορισμού των μετακινήσεων.

Στο μεταξύ πανικός έχει καταλάβει την κυβέρνηση Μητσοτάκη από την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, μετά την χωρίς σχέδιο άρση των περιορισμών αλλά και των εγκληματικών παραλείψεων των αρμοδίων στελεχών ως την ενοικίαση ξενοδοχείων στα οποία θα οδηγούνται όσοι έρχονται από το εξωτερικό.

Οι φιέστες του πρωθυπουργού στο ηλιοβασίλεμα της Σαντορίνης είναι μόνο για να πείθουν τα ακριβοπληρωμένα Μέσα Ενημέρωσης τους ιθαγενείς.

Το φθινόπωρο πλησιάζει και ο χειμώνας του 2020-21 για επιχειρήσεις και εργαζόμενους προμηνύεται από τους χειρότερους μεταπολεμικά.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης Μητσοτάκη αρνείται να δει την καταιγίδα, όπως οι κυβερνήσεις Παπανδρέου και Σαμαρά στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας.

Οι κραυγές αγωνίας που μέχρι τώρα ακούγονταν σποραδικά, όσο προχωράει το καλοκαίρι αυξάνουν με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Όλα τα μέτρα που λαμβάνονται προσδοκούν στο να σωθεί μια πολύ μικρή ελίτ επιχειρηματιών. Η κυβέρνηση οδηγεί χωρίς τύψεις τη χώρα στην καταστροφή.

Ελπίδες να βγούμε από αυτή την πορεία ακόμη υπάρχουν αν και οι πιθανότητες να δημιουργηθούν οι αναγκαίες για αυτό συνθήκες είναι ελάχιστες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter