Ένα διάσημο φιλί που έγινε …φιλάκι ή πώς η αμάθεια κυκλοφορεί στην τηλεόραση (Photo)

Ένα διάσημο φιλί που έγινε …φιλάκι ή πώς η αμάθεια κυκλοφορεί στην τηλεόραση (Photo)

Μια βόλτα την τηλεοπτική πιάτσα πείθει εύκολα για την αμάθεια που κυκλοφορεί. Και δεν αναφέρομαι μόνο σε ενημερωτικές εκπομπές που δυστυχώς  μας ραίνουν με …μαργαριτάρια διαφόρων μεγεθών καθημερινά – κι άντε μετά να πείσεις τα παιδιά σου ότι “δεν είναι σωστό επειδή το είπε η τηλεόραση”.

Αφορμή για το άρθρο στάθηκε η παρακάτω φωτογραφία. Την είδα να κυκλοφορεί στο Facebook (άλλη πιάτσα κι αυτό, και όχι μόνο αμάθειας αλλά αυτό είναι άλλο θέμα).

Είναι το δωμάτιο μιας παίκτριας στο παιχνίδι Shopping Star στο Star. Εκεί λοιπόν η κυρία έχει κρεμάσει με καμάρι μια αναπαραγωγή του εμβληματικού πίνακα της αρτ-νουβό “Το φιλί” του Γκούσταβ Κλιμτ.

Ναι και πού είναι το κακό, θα μου πεις!”Δεν έχει δικαίωμα μια παίκτρια ριάλιτι να έχει μια από τις εκατομμύρια αναπαραγωγές του Κλιμτ στο προσκεφάλι της”;

Μωρέ έχει και παραέχει αλλά το φιλί του Κλιμτ ήταν ένας τετράγωνος πίνακας και εν πάσει περιπτώσει ο ζωγράφος είχε επιλέξει τα μοντέλα να φιλιούνται όρθια στον πίνακά του. 

Ίσως η παίκτρια να μην το ήξερε, ίσως να μην ξέρει καν τι απεικονίζει ο πίνακας. Μπορεί να μην το ήξερε κι αυτός που το πουλούσε.

Δεν είναι κακό να μην ξέρουμε κάτι. Κάκκιστο είναι να μην έχουμε την περιέργεια να μάθουμε – και τώρα με την Google η “γνώση” έστω και σε επικεφαλίδες είναι ένα κλικ μακριά μας! 

Ίσως, ίσως, ίσως… 

Το θέμα όμως είναι ότι η τηλεόραση ακόμη μια φορά μας πετάει στη μούρη την αμάθεια! Κι αυτό είναι πλέον ανυπόφορο!

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter