Ένα εθνικό ατύχημα

Ένα εθνικό ατύχημα

Αυτό που ζει η Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2019 δεν έχει προηγούμενο. Τόσο άθλια διαχείριση σε ότι και να κλήθηκε να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολύ δύσκολα θα βρει κάποιος τα μεταπολιτευτικά χρόνια.

Η περυσινή χιονόπτωση που έκοψε την Ελλάδα στη μέση, οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού που κατακάηκε η Αττική και η Εύβοια, το ΕΣΥ που το άφησε στην τύχη του εν μέσω πανδημίας με αποτέλεσμα πάνω από 22.000 νεκρούς σε δύο χρόνια και η φετινή αντιμετώπιση της επέλασης του χιονιά στο λεκανοπέδιο της Αττικής αποτελούν παραδείγματα που θα πρέπει να διδάσκονται στις πανεπιστημιακές σχολές ως τα κάκιστα παραδείγματα αντιμετώπισης κρίσεων από την πλευρά κυβερνήσεων.

Με την ιδεοληψία που διακατέχει τον πρωθυπουργό, η κυβέρνησή του στην προσπάθεια να τα παραδώσει όλα στους ιδιώτες, δεν έλαβε υπόψη της το καλό των πολιτών για οποίο υποτίθεται ότι εξελέγη και κόπτονται τα «άριστα» μέλη της.

Αλλά για ποιο καλό συζητάμε όταν έχει ξεσηκώσει το σύνολο σχεδόν των πολιτών εναντίων της και για να κατευνάσει τις αντιδράσεις φέρεται ως μεταπράτης και ατζέντης διαπραγματευόμενος με την εταιρεία που διαχειρίζεται την Αττική Οδό την αποζημείωση όσων έμεινα επί πολλές ώρες εγκλωβισμένοι λόγω της αμέλειας της εταιρείας να κρατήσει τον πολυδιαφημισμένο δρόμο ανοιχτό.

Μια εταιρεία, κρατικοδίαιτη όπως τελικά αποδεικνύεται, καθώς έλαβε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ αποζημίωση από το κράτος , για την μείωση των εσόδων της λόγω της οικονομικής κρίσης. Μια υποτίθεται ιδιωτική εταιρεία χωρίς επιχειρηματικό ρίσκο.

Όταν έχει περάσει από τη Βουλή μόνο με την κυβερνητική πλειοψηφία νόμους που παραδίδουν στους ιδιώτες όχι μόνο τα ασημικά αλλά και τα χάλκινα της δημόσιας περιουσίας.
Όταν παρακάμπτοντας τους ίδιους της τους νόμους ψηφίζει άλλους που επιτρέπει να διορίζονται παρακάμπτοντας το ΑΣΕΠ τα δικά της παιδιά στις διοικήσεις φορέων του Δημοσίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του αλλάζουν συθέμελα το ελληνικό κράτος προς όφελος των ιδιωτών φίλων τους. Δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό να πουν τα μεγαλύτερα ψέματα για να το πετύχουν. Τους διέψευσε ακόμη και ο επικεφαλής της ΕΜΥ που του καταλόγισαν τη μη ενεργοποίηση έγκαιρα του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση της χιονοεισβολής στην Αττική.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εξελίσσεται σε ένα τεράστιο εθνικό ατύχημα για τη χώρα που αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα, τις επιπτώσεις του θα τις πληρώνουν οι πολίτες για δεκαετίες.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter