Ένα φέρετρο έξω από το Υπουργείο Εργασίας

Με ένα φέρετρο έφτασαν οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίηση στο Υπουργείο Εργασίας στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας που έκαναν στο κέντρο της Αθήνας. Σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον κλάδο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί έως το τέλος της βάρδιας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας για τους εργαζόμενους με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου και ειδική συλλογική σύμβαση εργασίας για το μόνιμο προσωπικό. 

Επίσης ζητά νομοθετική ρύθμιση για τη συνέχιση καταβολής δεδουλευμένων των συμβασιούχων που εμπίπτουν σε πρόσφατη απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

Άλλα αιτήματα είναι η καταβολή του εφάπαξ στους συνταξιούχους δημοσίους υπαλλήλους του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων, λήψη μέτρων για την αποτροπή των εργατικών ατυχημάτων και τέλος νομοθετική ρύθμιση που θα καλύπτει εργαζομένους που είχαν προσληφθεί από τους προσωρινούς πίνακες επιτυχόντων στους διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.

Ο πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ Νίκος Τράκας, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατηγόρησε τόσο το υπουργείο Εργασίας όσο και το υπουργείο Εσωτερικών για αδιαφορία ασυνέπεια και μη τήρηση των δεσμεύσεών τους, όπως είπε.

Οι συγκεντρωμένοι πραγματοποίησαν μια συμβολική κίνηση μπροστά από το υπουργείο Εργασίας με την τοποθέτηση ενός φέρετρου στο πεζοδρόμιο με αφορμή τα πολλά εργατικά ατυχήματα που έχουν προκληθεί το τελευταίο διάστημα.

Μετά τη συγκέντρωση έκαναν πορεία στο υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης στη Βασιλίσσης Σοφίας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.