Ένα μεγάλο πρακτορείο κρύβεται πίσω από την αλλαγή της Google στην αναζήτηση εικόνων

Ένα μεγάλο πρακτορείο κρύβεται πίσω από την αλλαγή της Google στην αναζήτηση εικόνων

Η Google προχώρησε στην κατάργηση ενός ιδιαίτερα εύχρηστου κουμπιού, την «Προβολή εικόνας», από την μηχανή αναζήτησης εικόνων της. Η απόφαση ήρθε ως μέρος μιας συμφωνίας μεταξύ της Google και την Getty Images, η οποία είναι ένα από τα μεγαλύτερα πρακτορεία φωτογραφιών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι δύο εταιρείες συμφώνησαν πως οι εικόνες από τα τεράστια αρχεία της Getty θα αρχίσουν να εμφανίζονται στην μηχανή αναζήτησης φωτογραφιών της Google, αλλά αυτό δεν ήταν το μόνο μέρος της συμφωνίας.

Το κουμπί «προβολή εικόνας» θα ανακατευθύνει τους χρήστες απευθείας στη διεύθυνση URL της ίδιας της εικόνας. Αυτό προφανώς έφερε ανησυχίες για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, γεγονός που οδήγησε την Google να εξαλείψει πλήρως το κουμπί.

«Για όσους ρωτούν, ναι, αυτές οι αλλαγές προήλθαν εν μέρει εξαιτίας της συμφωνίας με την Getty Images αυτή την εβδομάδα» ανέφερε η Google σε ένα tweet. «Σχεδιάζονται για να επιτυγχάνουν την ισορροπία μεταξύ της εξυπηρέτησης των αναγκών του χρήστη και των ανησυχιών των εκδοτών, κι εμείς εκτιμούμε και τις δύο πλευρές».

Η Google βέβαια έσπευσε να τονίσει πως, παρά τη σαφή δυσκολία για τους χρήστες, η άλλη δημοφιλής λειτουργία – η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων – θα παραμείνει.

Η αντίστροφη αναζήτηση εικόνων επιτρέπει στους χρήστες να μεταφέρουν και να τοποθετούν μία φωτογραφία απευθείας στη γραμμή αναζήτησης των εικόνων της Google και να αναζητούν μηχανές για αντίστοιχες εικόνες στον ιστό.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter