Ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και 10.000 ευρώ στον Δ. Μελισσανίδη για την εισβολή του στα αποδυτήρια των διαιτητών

Ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και 10.000 ευρώ στον Δ. Μελισσανίδη για την εισβολή του στα αποδυτήρια των διαιτητών

Με ένα μήνα απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα και 10.000 ευρώ πρόστιμο τιμωρήθηκε ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης για την εισβολή του στα αποδυτήρια των διαιτητών στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ.

Σήμερα (3/10) νωρίς το μεσημέρι εκδικάσθηκε από το πειθαρχικό όργανο της Λίγκας η υπόθεση της εισβολής του Δημήτρη Μελισσανίδη και του Γιάννη Παπαδόπουλου στα αποδυτήρια, όπου τα «έψαλλαν» στον Ελβετό διαιτητή Στεφάν Κλόσνερ, κάτι το οποίο έγραψε με λεπτομέρειες στο φύλλο αγώνα ο ρέφερι. Η ποινή που επιβλήθηκε στον ισχυρό άνδρα της ΑΕΚ ήταν η μικρότερη που προβλέπεται από τον ΚΑΠ (1-12 μήνες), ενώ αθωώθηκε για την ίδια κατηγορία ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πιθανότατα γιατί μετά τη λήξη του ντέρμπι πήγε και ζήτησε συγγνώμη από τον Ελβετό κάτι το οποίο ανέφερε στην έκθεση του ο διαιτητής.

Οι δικηγόροι του Δ. Μελισσανίδη υποστήριξαν στον αθλητικό δικαστή ότι δεν υπήρχε δόλος στην ιστορία αλλά «ασυναίσθητα ο μεγαλομέτοχος μπήκε στα αποδυτήρια του Ελβετού διαιτητή καθώς η διαμαρτυρία ξεκίνησε εκτός των αποδυτηρίων και ο Δημήτρης Μελισσανίδης απλώς ακολούθησε το διαιτητή που έμπαινε στα αποδυτήρια». Επίσης αρνήθηκαν την οποιαδήποτε ανάμειξη του Γιάννη Παπαδόπουλου με την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ.

Ως μάρτυρας κατέθεσε ο γενικός αρχηγός της ΑΕΚ, Βασίλης Δημητριάδης, ο οποίος με ανέφερε μεταξύ άλλων: «Υπήρχε αναβρασμός από τον κόσμο κατά του διαιτητή. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια, στο διάδρομο, γύρισα στον διαιτητή και του είπα ότι δεν δίνει κανένα φάουλ στην ΑΕΚ και τα δίνει όλα στον ΠΑΟΚ. Γύρισε και μου έδειξε κίτρινη κάρτα. Ο Μελισσανίδης ήταν στα αποδυτήρια της ΑΕΚ και περίμενε τους ποδοσφαιριστές. Κάποιες φορές το κάνει, ειδικά σε μεγάλα παιχνίδια. Όλοι του έλεγαν για τα φάουλ και οι ποδοσφαιριστές ακόμα. Εκεί ο χώρος είναι ενιαίος και πέρασε ασυναίσθητα στο χώρο των αποδυτηρίων του διαιτητή, αφού ξεκίνησε να συνομιλεί μαζί του απ’ έξω. Όλο αυτό που περιγράφει ο διαιτητής δεν διήρκεσε πάνω από 10-20 δευτερόλεπτα. Ο τέταρτος βρέθηκε ανάμεσα τους για να περάσει, όχι για να τους χωρίσει. Ο Μελισσανίδης ήταν απόλυτα ευπρεπής. Εγώ ίσως να διαμαρτυρήθηκα πιο έντονα και πιστεύω ότι με αδίκησε. Ο Παπαδόπουλος είναι φίλαθλος της ΑΕΚ και είναι κοντά στην ομάδα. Δεν ασκεί κάποιου είδους καθήκοντα απ ‘ όσο ξέρω. Πιστεύω ότι ο Μελισσανίδης δεν κατάλαβε καν ότι μπήκε στα αποδυτήρια γιατί ο χώρος είναι ενιαίος. Μπήκε ασυναίσθητα, κουβεντιάζοντας με τον Παπαδόπουλο και τον διαιτητή για την διαιτησία και τα φάουλ. Στο τέλος πήγαμε στον διαιτητή και του ζητήσαμε συγγνώμη γιατί δεν έπρεπε να μπει στα αποδυτήρια. Και μας ευχαρίστησαν για την φιλοξενία και μας είπαν ότι πάνω στην ένταση συμβαίνουν αυτά».

Αναλυτικά η απόφαση

Α/ ΠΑΕ ΑΕΚ, Δ. Μελισσανίδης (αξιωματούχος), Ι. Παπαδόπουλος (αξιωματούχος): «Βάσει των αναφερομένων στο από 29/09/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 29/09/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/2051100 από 30/09/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»:

Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της, για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά του κ. Δ. Μελισσανίδη και του κ. Ι. Παπαδόπουλου: Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΕΚ συνολική χρηματική ποινή, ποσού είκοσι τεσσάρων χιλιάδων πεντακοσίων (24.500,00) ευρώ. Επίσης επιβάλλει στον κ. Δ. ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι : α) ποινή απαγόρευσης εισόδου στο γήπεδο για ένα (1) μήνα και β) χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων (10.000,00) ευρώ. Τέλος, απαλλάσσει τον κ. Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ από την αποδιδόμενη σε αυτόν πειθαρχική παράβαση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter