Ένα μήνα απεργία πείνας οι Ρούπα – Μαζιώτης – Αρνούνται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο

Ένα μήνα απεργία πείνας οι Ρούπα – Μαζιώτης – Αρνούνται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο

Ένα μήνα απεργία πείνας ενάντια στο νέο σωφρονιστικό κώδικα συμπλήρωσαν Πόλα Ρούπα και Νίκος Μαζιώτης.

Αρνούνται να μεταφερθούν σε νοσοκομείο αν δεν βγει από την απομόνωση ο Νίκος Μαζιώτης.

“Τα μόνα αιτήματα που μας έχουν ικανοποιήσει είναι αυτά που αφορούν το μεταξύ μας 2ωρο επισκεπτήριο καθώς και με το παιδί μας 3ωρο επισκεπτήριο, αντίστοιχα”. υποστηρίζουν τα δύο μέλη του Επαναστατικού Αγώνα.

Καταγγέλλουν μάλιστα τα ΜΜΕ για “πρωτοφανές τείχος σιωπής”.

Ακολουθεί ολόκληρη η σχετική ανακοίνωση τους:

* Σήμερα 11/12 και μετά από 1 μήνα απεργία πείνας, οι γιατροί έκαναν πάλι παραπεμπτικό για μεταφορά μας στο νοσοκομείο.

Κάναμε αναφορά στην οποία αναφέρουμε ότι αρνούμαστε να μεταβούμε σε νοσοκομείο αν δεν βγει από την απομόνωση ο Νίκος Μαζιώτης.

Τα μόνα αιτήματα που μας έχουν ικανοποιήσει είναι αυτά που αφορούν το μεταξύ μας 2ωρο επισκεπτήριο καθώς και με το παιδί μας 3ωρο επισκεπτήριο αντίστοιχα.

Αυτή η απεργία πείνας ενώ βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο καλύπτεται με ένα πρωτοφανές τείχος σιωπής από τα ΜΜΕ που έχει επιβληθεί, από την κυβέρνηση και τα λοιπά καθεστωτικά κόμματα που τα ελέγχουν. Ενώ σε άλλες περιπτώσεις μια μεταφορά μας σε νοσοκομείο για μια εξέταση την κάλυπταν τα περισσότερα ΜΜΕ, ενώ βοούν όλα τα τηλεοπτικά μέσα όταν πρόκειται να βγάλουν κάποια κεντρική γραμμή της κυβέρνησης και των μηχανισμών καταστολής όπου τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν την Ρούπα ως το κεντρικό πρόσωπο πίσω από κάθε ένοπλη δραστηριότητα, τώρα και που έχουμε κλείσει 1 μήνα απεργία πείνας, η συντονισμένη αυτή σιωπή αναδεικνύει τον πάγιο στόχο του καθεστώτος να μας εξοντώσει. Και αυτό, στοχεύοντας εμάς στοχεύουν τον Επαναστατικό Αγώνα, την Επαναστατική Προοπτική.

Αυτή είναι βασική πολιτική προτεραιότητα του οικονομικού και πολιτικού συστήματος στην χώρα.

Η στάση του καθεστώτος μέχρι τώρα πάνω μας είναι ενδεικτική, και συνιστά συνέχεια της μέχρι τώρα στάσης του. Η βίαιη μεταφορά μας στο νοσοκομείο με εισαγγελική εντολή δεν ήταν παρεκτροπή ενός αυταρχικού εισαγγελέα που προέβη σε κατάχρηση εξουσίας και παραβίασε το καθεστωτικό νομικό πλαίσιο.Δεν πιστεύουμε ότι ένας εισαγγελέας φυλακής θα έπαιρνε μόνος του μια τέτοια απόφαση.Δεν θα έπαιρνε μόνος του την απόφαση να μας ασκηθεί βία θέτοντας ακόμα και σε κίνδυνο την ζωή μας για να εκτελεστεί μια εντολή που εκ των προτέρων γνώριζε ότι είναι παράνομη.

Επειδή αντισταθήκαμε καθώς γνωρίζαμε το νομικό πλαίσιο και την παρανομία τους, αποκαλύψαμε ότι ο Σπηλιώτης που υπέγραψε την εντολή είναι αυτός που θα επωμιστεί το ”βάρος” της φασιστικής αυτής πρακτικής. Αφού αποκαλύφθηκε πόσο παράνομη και φασιστική ήταν αυτή η απόφαση, και αυτό από την δικιά μας πίεση, αντίσταση και παρεμβάσεις στο Γ.Κ.Νοσοκομείο Νίκαιας όπου μας πήγαν, η αντίδρασή τους κάμφθηκε και ικανοποίησαν τα 2 αιτήματα που προαναφέραμε.

Ο Νίκος Μαζιώτης παρανόμως κρατείται σε χώρο που δεν προβλέπεται για πολυήμερη κράτηση, ο οποίος είναι πειθαρχείο για όσους έχουν καταδικαστεί για πειθαρχικά αδικήματα, ένα χώρο απαράδεκτο έτσι κι’ αλλιώς,με 24ωρη παρακολούθηση από κάμερες, χωρίς τουαλέτα και με διαλυμένα παράθυρα και μάλιστα εν μέσω απεργίας πείνας.Πρέπει να τερματιστεί τώρα το καθεστώς απομόνωσης του Μαζιώτη που του έχει επιβάλει ο Υπουργείο και η Υπηρεσία.

Όσον αφορά το άρθρο 11 συνολικά που είναι η κορωνίδα του φασισμού στις νέες συνθήκες κράτησης στις φυλακές που προωθεί ο νέος Σωφρονιστικός Κώδικας, άμεσα ζητάμε να αποσυρθεί. Η απεργία πείνας συνεχίζεται

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter