Ένα νέο φάουλ στην εξωτερική πολιτική σφυρίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Ένα νέο φάουλ στην εξωτερική πολιτική σφυρίζει ο Ευάγγελος Αντώναρος

Μπορεί σε όλους κατά τους εορτασμούς των 200ων χρόνων από την Επανάσταση του 1821 να έκανε εντύπωση η «απουσία» της Γερμανίας αλλά ο Ευάγγελος Αντώναρος δίνει κάποια διαφορετική διάσταση από τις πρώτες εκτιμήσεις πως οδηγήθηκε το Βερολίνο (μόνον) από την φιλοτουρκική πολιτική του.

Σημειώνεται ως εξαίρεση ωστόσο μια εθιμοτυπική συγχαρητήρια επιστολή του Ομοσπονδιακού προέδρου Φρανκ-Βάλτερ Σταϊνμάιερ, προς την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ωστόσο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Ευάγγελος Αντώναρος η αντίδραση του Γερμανού πρέσβη στην Αθήνα προσδίδει μια διαφορετική διάσταση και ενδεχομένως μια μεγάλη δυσαρέσκεια.

Γράφει ο Ευάγγελος Αντώναρος:

«Άμα είσαι αμπαλος στην εξωτερική πολιτική κι αφήνεις κυριες του διπλωματικού σου γραφείου να κάνουν εξωτερική πολιτική, τρως μια ηχηρή σφαλιάρα από τον Γερμανό πρέσβη στην Αθήνα που γράφει ότι “αν είχε προσκληθεί η Γερμανία η πρόσκληση θα είχε απευθυνθεί στον Πρόεδρο Σταϊνμάιερ”. Δεν ξέρω πόση ενόχληση κρύβει μια τέτοια έμμεση πλην σαφής διαπίστωση για το ότι δεν προσκλήθηκε η Γερμανία στους εορτασμούς για τα 200 χρόνια από την κήρυξη του απελευθερωτικού αγώνα. Πάντως ευχάριστη διαπίστωση δεν είναι…»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter