«Ενα παλιό πικάπ Dual με το ηχείο για καπάκι»: Το βιβλίο του Αλέξη Βάκη για την ελληνική μουσική

«Ενα παλιό πικάπ Dual με το ηχείο για καπάκι»: Το βιβλίο του  Αλέξη Βάκη για την ελληνική μουσική

«Ανήκω στην κατηγορία των μουσικών που δεν τους αρκεί μόνο να παίζουν μουσική ή να φτιάχνουν μουσική. Θέλουν και να μιλάνε για τη μουσική, να ανταλλάσσουν π.χ. σκέψεις για ένα έργο που μόλις άκουσαν. Το είχα από μικρός αυτό το χούι» γράφει μεταξύ άλλων ο Αλέξης Βάκης στο βιβλίο του όπου συγκεντρώνει κείμενα δώδεκα χρόνων στα οποία καταγράφει την άποψή του για την ελληνική μουσική και το τραγούδι.

Με ζωντανή, ειλικρινή και όπου χρειάζεται αιχμηρή γλώσσα ο Βάκης γράφει για τις περιπτώσεις του Απόστολου Καλδάρα, του Μανώλη Χιώτη, του Ακη Πάνου, του Νίκου Μαμαγκάκη, του Χρήστου Λεοντή, του φοβερού και τρομερού Τάκη Β. Λαμπρόπουλου της Columbia, του Λάκη Καραλή, του Μάνου Χατζιδάκι, του Γιάννη Σπανού, του Μανώλη Ρασούλη, του Ηλία Κατσούλη, του Θανάση Παπακωνσταντίνου κ.ά. Κείμενα από καρδιάς αλλά και με βαθιά γνώση για το λαϊκό, το ελαφρό και το έντεχνο τραγούδι που διαμόρφωσαν μια ολόκληρη εποχή, καθώς και για τις μεταξύ τους διαμάχες.

Το απολαυστικό βιβλίο του Αλέξη Βάκη –όπως και οι καθημερινές εκπομπές του εδώ και δεκατρία χρόνια στον ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 Στο Κόκκινο– περιλαμβάνει πολύτιμο υλικό για τον ερευνητή αλλά κυρίως για όσους νιώθουν ότι η ελληνική μουσική αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κουλτούρας που διαμορφώνει την πραγματικότητά τους.

Ένα παλιό πικάπ Dual με το ηχείο για καπάκι

Αλέξης Βάκης

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Εύμαρος

ISBN: 978-618-5162-47-4

ΣΕΛ.: 232

ΤΙΜΗ: €12,00

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter