Ένα «πολιτικό περίπτερο» του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Εξάρχεια προκαλεί τον Κικίλια

Ένα «πολιτικό περίπτερο» του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Εξάρχεια προκαλεί τον Κικίλια

Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia αναφέρεται ότι στόχος είναι να αποτελέσει «σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων».

«Το “πολιτικό περίπτερο” επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας», συμπληρώνεται.

Ακόμη, αναφέρεται ότι τα Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Απέναντι στα σχέδια του κράτους και των αφεντικών για την περιοχή, τα Εξάρχεια αποτελούν μέχρι σήμερα καταφύγιο για πρόσφυγες, μετανάστες, φτωχοδιάβολους, κυνηγημένους. Οι καταλήψεις στέγασης προσφύγων είναι η απάντηση μια ολόκληρης γειτονιάς στις κυβερνήσεις που φυλακίζουν τους πρόσφυγες σε κέντρα κράτησης- στρατόπεδα συγκέντρωσης επαναπροωθώντας ορισμένους στην Τουρκία που τους φυλακίζει είτε τους «εξαφανίζει». Είναι μια απάντηση στην αντιμεταναστευτική ευρωπαϊκή πολιτική που είτε επαναπροωθεί είτε φυλακίζει τους πρόσφυγες δίνοντας σε ορισμένους την δυνατότητα να ενταχθούν στην παραγωγή σαν φθηνά γρανάζια υποτιμώντας διαρκώς την εργατική τους δύναμη.»

Το ζήτημα σχολιάστηκε στο twitter από τον εκπρόσωπο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Κικίλια. «Το αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ στα Εξάρχεια υπάγεται στις μεταρρυθμίσεις #syriza για τη β’ αξιολόγηση; Πόση ακόμα ανασφάλεια για τους Έλληνες;», γράφει στη σχετική του ανάρτηση.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter