Ένα τεύχος, άσκηση μνήμης πριν πάμε στις κάλπες – Στο HOTDOC HISTORY, την Κυριακή με το Documento

Ένα τεύχος, άσκηση μνήμης πριν πάμε στις κάλπες – Στο HOTDOC HISTORY, την Κυριακή με το Documento

Τη σημασία των ευρωεκλογών ως πολιτική επιλογή για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύει το τεύχος του Hot.Doc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento.

Τη σημασία των ευρωεκλογών ως πολιτική επιλογή για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναδεικνύει το τεύχος του Hot.Doc History που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento. Υπογραμμίζει το «δημοκρατικό έλλειμμα» της Ε.Ε. αλλά ταυτόχρονα διαπιστώνει πως η –δικαιολογημένη- αδιαφορία των Ελλήνων (και συνολικά των Ευρωπαίων) πολιτών απέναντι στις «δεύτερης τάξης» εκλογές δεν είναι το καλύτερο φάρμακο και ταυτόχρονα στρώνει το δρόμο για την επέλαση ενός νεοφιλελευθερισμού αγριότερου παρά ποτέ. Με την ευκαιρία κάνει αναδρομή στην εκλογική Ιστορία της Ελλάδας ολόκληρο τον 20ο αιώνα.

Από τις πρώτες εκλογές του Μαΐου 1844 έως τις επικείμενες του Μαΐου 2019 έχουν κυλήσει 175 χρόνια. Κυβερνήσεις εκλεγμένες, διορισμένες, δικτατορικές, εξόριστες, νόθες, προσωρινές και υπηρεσιακές ανέλαβαν για μεγαλύτερο ή μικρότερο διάστημα τις τύχες του ελληνικού λαού.

Γράφουν οι Ηλίας Νικολακόπουλος, Μιχάλης Σπουρδαλάκης, Γιάννης Μπαζός, Βασιλική Λάζου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter