Ένα βιβλίο για τον Μορικόνε

Ένα βιβλίο για τον Μορικόνε

Ο Ένιο Μορικόνε υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους συνθέτες του 20ού αιώνα. Η καριέρα του περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ειδών μουσικής σύνθεσης – έγραψε μουσική για περισσότερες από 500 ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, καθώς και σύγχρονα έργα συμφωνικής μουσικής. Το 2007 βραβεύτηκε με τιμητικό Όσκαρ για την προσφορά του στην κινηματογραφική μουσική, ενώ το 2016 για το σάουντρακ της ταινίας «Μισητοί 8» – από το 1979 έως το 2001 είχε προταθεί για άλλα πέντε.

Σε λίγες μέρες κυκλοφορεί στη χώρα μας το βιβλίο «Ennio Morricone – Αναζητώντας εκείνον τον ήχο. Η μουσική μου, η ζωή μου» (εκδόσεις Μετρονόμος, μτφρ. Άννα Νούση) στο οποίο περιλαμβάνονται οι συζητήσεις που είχε με τον συνθέτη Αλεσάντρο ντε Ρόζα, έπειτα από τη γνωριμία τους σε μια ομιλία του μαέστρου.

Το βιβλίο που θα κυκλοφορήσει σελ λίγες μέρες στα βιβλιοπωλεία παρουσιάζεται την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου στις 12.00 στη Μουσική Βιβλιοθήκη του Μεγάρου Μουσικής (είσοδος ελεύθερη με κράτηση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου), στο πλαίσιο του 28ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας.

Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο γιος του συνθέτη, Μάρκο Μορικόνε και ο παραγωγός του ντοκιμαντέρ «Ένιο», Τζιάνι Ρούσο. Την συζήτηση θα συντονίζει η Ελένη Μητσιάκη (Μουσικολόγος, Συντονίστρια Παραγωγών του Συλλόγου οι Φίλοι της Μουσικής και μέλος της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Μουσικής Κινηματογράφου [IFMCA]), ενώ θα συνοδεύει μελωδικά από το πιάνο η Κασσάνδρα Φουντουλάκη.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μουσικής Ennio Morricone, την Ιταλική Πρεσβεία, το Ιταλικό Ινστιτούτο, τον Σύλλογο Οι Φίλοι της Μουσικής και τις Εκδόσεις Μετρονόμος.

Πληροφορίες: https://mmb.org.gr/el/event/paroysiasi-vivlioy-ennio-morricone-anazitontas-ekeinon-ton-iho-i-moysiki-moy-i-zoi-moy?fbclid=IwAR2Gz0u39emzPIigmmySDKHl7d-2CD052wx59cjvkbM6oMB7BGDkh3Y5ogI

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter