Ενα χαμένο καλοκαίρι ακόμη;

Ενα χαμένο καλοκαίρι ακόμη;

Την Πέμπτη πραγματοποιήθηκε μια «κρυφή» σύνοδος κορυφής, της οποίας οι αποφάσεις αναμένεται να έχουν δραματικές επιπτώσεις για την Ελλάδα την επόμενη περίοδο.

Οι επιπτώσεις αυτές αφορούν ουσιαστικά την ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας, τον τουρισμό, και οποιαδήποτε οικονομική δραστηριότητα συνδέεται με αυτόν. Και αυτό γιατί με τα σημερινά δεδομένα ετοιμάζονται να επιβληθούν νέα περιοριστικά μέτρα και μάλιστα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, συνεπεία της μη δυνατότητας εμβολιασμού του πληθυσμού στο επίπεδο του 60–70%. 

Η εκλογή Μπάιντεν στις ΗΠΑ παίζει στη συγκεκριμένη χρονική περίοδο πολύ σημαντικό αλλά αρνητικό ρόλο, καθώς ο νέος πρόεδρος, φανατικός υποστηρικτής των εμβολιασμών σε αντίθεση με τον Τραμπ, υπέγραψε την επόμενη ημέρα της ορκωμοσίας του δέκα προεδρικά διατάγματα, εκ των οποίων δύο έχουν άμεση σχέση με την πανδημία. 

Το πρώτο όριζε ότι θα γίνουν 100 εκατ. εμβολιασμοί στις 100 πρώτες ημέρες της προεδρίας του και το δεύτερο έχει σχέση με τον εφοδιασμό των εμβολίων ως προς τις εξαγωγές αμερικανικών εταιρειών προς την Ευρώπη. 

Και ως γνωστόν η Pfizer είναι αμερικανική εταιρεία. Εξού και η άμεση ανακοίνωση για μείωση της διάθεσης εμβολίων στην ΕΕ κατά 50%. Η ανεπάρκεια εμβολίων ανάγκασε τους ηγέτες της ΕΕ να μην ενθαρρύνουν τα ταξίδια στην Ευρώπη τουλάχιστον μέχρι το προσεχές φθινόπωρο, όταν πλέον η τουριστική περίοδος στην Ελλάδα θα βαίνει προς το τέλος της. 

Αποτέλεσμα θα είναι η κατάρρευση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό και στους δορυφόρους τομείς του και ως εκ τούτου και της ελληνικής οικονομίας. 

Οσο κι αν κρύβει η κυβέρνηση Μητσοτάκη την πραγματικότητα, απαιτείται η άμεση ενίσχυση επιχειρήσεων και εργαζομένων με ουσιαστικά μέτρα. 

Γιατί σε διαφορετική περίπτωση το καλοκαίρι του 2020 θα φαίνεται όαση μπροστά σε αυτό που έρχεται.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter