Εναγώνια προσπάθεια της ΝΔ να εμπλέξει το Documento μέσω των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Novartis

Εναγώνια προσπάθεια της ΝΔ να εμπλέξει το Documento μέσω των πρωταγωνιστών του σκανδάλου Novartis

Εργώδεις προσπάθειες καταβάλλουν τα μέλη της ΝΔ στην Προανακριτική Επιτροπή προκειμένου να εμπλέξουν το Documento, χρησιμοποιώντας ως εκτελεστικούς βραχίονες τους πρωταγωνιστές του σκανδάλου Novartis που υπό φυσιολογικές συνθήκες θα έπρεπε να τους έχουν στριμώξει στα «σχοινιά» και όχι να τους σερβίρουν τις απαντήσεις δια των ερωτήσεών τους.

Μετά τον Κ. Φρουζή, ο οποίος αναγκάστηκε να ανασκευάσει όσα κατέθεσε περί πολλών συναντήσεων με τον Κ. Βαξεβάνη, και ο Ν. Μανιαδάκης αποπειράθηκε να εμπλέξει το Documento στη δυσώδη αυτή υπόθεση. Μετά από την ερώτηση – «πάσα» του βουλευτή της συμπολίτευσης, Αν. Νικολόπουλου, στον μάρτυρα για το αν βλέπει σύνδεση ανάμεσα στον Π. Σαράκη, την Εισαγγελία Διαφθοράς και το Documento, o διωκόμενος Ν. Μανιαδάκης απάντησε: «Πιστεύω προφανώς πως υπήρχε γνώση του τι συνέβαινε από πλευράς δικηγόρου και Documento. Την πηγή δεν μπορώ να την γνωρίζω…».

Προσπάθεια συσκότισης

Δεν χωρά αμφιβολία ότι τα μέλη της κυβερνητικής πλειοψηφίας προκειμένου να συσκοτίσουν τα συνταραχτικά στοιχεία εμπλοκής στελεχών της ΝΔ στο σκάνδαλο εκτελούν το σχέδιο δολοφονίας χαρακτήρων και συγκεκριμένων ΜΜΕ. Πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί η ευνοϊκή μεταχείριση που τυγχάνουν διωκόμενοι πρωταγωνιστές του σκανδάλου από τους βουλευτές της ΝΔ ενώ υπό κανονικές συνθήκες θα έπρεπε να πιέζουν τους μάρτυρες με κατεύθυνση και πυξίδα την ανάδειξη της αλήθειας και όχι τον εντοπισμό αποδιοπομπαίων τράγων για λόγους επικοινωνιακού αντιπερισπασμού και συγκάλυψης ευθυνών.

Η αλήθεια είναι πως οι αποκαλύψεις του Documento για το πολύκροτο Novartis – Gate έφερε πολλούς σε δύσκολη θέση και δη τον Ν. Μανιαδάκη. Συγκεκριμένα, η εφημερίδα έφερε στην επιφάνεια το πώς ο κατά τ’ άλλα διαπραγματευτής του Δημοσίου με την τρόικα για θέματα φαρμακευτικής πολιτικής βρισκόταν στο payroll της Novartis μέσω των εταιριών που είχε συστήσει για να μπουν στη δυσώδη διαδικασία του ξεπλύματος. Έτσι, ο παραλίγο φυγάς, Ν. Μανιαδάκης, βρέθηκε διωκόμενος για δωροδοκία τη στιγμή που ο ίδιος έχει ομολογήσει ότι συνομιλούσε όσων βρισκόταν σε καθεστώς προστατευόμενου μάρτυρα με τους Γ. Στουρνάρα και Αδ. Γεωργιάδη, οι οποίοι είναι αναφερόμενοι (σ.σ. ο δεύτερος ερευνάται ακόμα από την Εισαγγελία) στη δικογραφία Novartis.

Επίσης, πολλά από τα δημοσιεύματα του Documento έγιναν αντικείμενο της εισαγγελικής έρευνας τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, γεγονός που πιστοποιεί με τον καλύτερο τρόπο ότι η εφημερίδα το μόνο που έκανε ήταν η δουλειά της και τίποτα περισσότερο. Εκτός κι αν οι βουλευτές της ΝΔ θεωρούν ότι σε αυτή τη χώρα οι εισαγγελείς που φέρουν τον τίτλο «κατά της Διαφθοράς» λειτούργησαν υπέρ της. Αυτό όμως θα πρέπει να το δηλώσουν ευθέως χωρίς μεσοβέζικα αφηγήματα και «ναι μεν αλλά» για να καταστεί σαφές ποιος τελικά προσπαθεί μανιωδώς να κουκουλώσει στο σκάνδαλο, παρεμβαίνοντας στο έργο της τρίτης εξουσίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter