Ενάμισι δισεκατομμύριο δολάρια για το Προεδρικό Κέντρο Μπάρακ Ομπάμα!

Η κατασκευή και η λειτουργία του Προεδρικού Κέντρου Μπάρακ Ομπάμα στο Σικάγο μπορεί να χρειαστεί 1,5 δισ. δολάρια, τρεις φορές περισσότερα από ό,τι χρειάστηκε το Προεδρικό Κέντρο του Τζορζτ Μπους στο Ντάλας.

Σύμφωνα με την αρχιτεκτονική ομάδα του Κέντρου, Τοντ Γουίλιαμς και Μπίλι Τσιέν, είναι δύσκολο να συγκεντρωθεί ένα τέτοιο τεράστιο ποσό, γιατί ο Ομπάμα αρνήθηκε να κάνει πολλά πράγματα για να συγκεντρώσει χρήματα όσο ήταν στο Οβάλ Γραφείο.

Το Κέντρο Ομπάμα εκτιμάται ότι θα είναι τόσο ακριβό, γιατί θα πρέπει να κατασκευαστεί η προεδρική βιβλιοθήκη και το μουσείο για τη ζωή της Μισέλ και του Μπαράκ Ομπάμα και οι ομοσπονδιακοί νόμοι ορίζουν ότι οι πρώην πρόεδροι θα πρέπει να έχουν αρκετές δωρεές ώστε να μπορούν να καλύπτουν το ετήσιο κόστος λειτουργίας της βιβλιοθήκης.

«Δεν είναι εύκολο», δήλωσε ο Γουίλιαμς και πρόσθεσε ότι «δεν είναι μόνο για τη διατήρηση του παρελθόντος. Πρόκειται για το μέλλον».

Η κατασκευή του κτιρίου υπολογίζεται ότι θα κοστίσει 200 εκατ. δολάρια. «Αλλά τους είπα ότι θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια», δήλωσε ο Γουίλιαμς.

Το αρχιτεκτονικό δίδυμο έχει επίσης σχεδιάσει το Ίδρυμα Barnes στη Φιλαδέλφεια (φωτογραφία κάτω), το Μουσείο Τέχνης του Φοίνιξ και το Κέντρο Τεχνών Λόγκαν στο Σικάγο.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.