Έναν Πιερρακάκη για τη Μενδώνη και γρήγορα…

Έναν Πιερρακάκη για τη Μενδώνη και γρήγορα…

Μια κόλλα χαρτιού λειτουργούσε σαν πινακίδα σήμερα στην Αρχαία Αγορά και προειδοποιούσε τους ψηφιακώς εγγράμματους ότι πρέπει να επιστρέψουν στην προηγούμενη χιλιετία για να μπορέσουν να θαυμάσουν τις αρχαιότητες.

Τα γκρουπ των τουριστών σχολίαζαν ενόσω γίνονταν οι διαπραγματεύσεις υπό την εντολή «Μόνο μετρητά – Only cash» (χωρίς παρακαλώ και please). Σίγουρα δεν βγήκαν για να χειροκροτήσουν τις υπηρεσίες που τους πηγαίνουν πίσω στον χρόνο. Άλλωστε και η επίσκεψη στις αρχαιότητες είναι ένα ταξίδι πίσω στον χρόνο.

Μόνο που για να τις επισκεφτείς το δεύτερο πιο διάσημο αρχαιολογικό σημείο της πρωτεύουσας, που βρίσκεται μάλιστα και κάτω από την Ακρόπολη, χρειάζεται αφενός μετρητά, αφετέρου να κάνεις ταξίδι και να στηθείς σε ουρές. Παρότι δεν φταίνε οι εργαζόμενοι, ένα τεράστιο γιατί πλανιέται στον ορίζοντα.

Το υπουργείο Πολιτισμού και η υπουργός Λίνα Μενδώνη έχουν φροντίσει για όλα. Ένα μηχάνημα POS έχει το εκδοτήριο κι αν χαλάσει ή μπλοκάρει, όπως συνέβη σήμερα, Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου του σωτηρίου έτους 2022, τότε όλα μπλοκάρουν. Η τουριστική κίνηση είναι συνεχής στην πρωτεύουσα μέχρι και τον Οκτώβρη, οπότε είναι αδιανόητο και εξωφρενικό να μην υπάρχουν POS στην εποχή του πλαστικού χρήματος τόσο για τους έλληνες επισκέπτες όσο και για τους αλλοδαπούς. Όπως είναι εξωφρενικά κι άλλα προβλήματα στην πιο βαριά βιομηχανία της χώρας και μάλιστα στην καρδιά της, στις αρχαιότητες, που αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια.

Είναι εξωφρενικό, π.χ., να λειτουργεί μόνο μία είσοδος για την Αρχαία Αγορά, στην Αδριανού, και οι άλλες δύο να παραμένουν κλειστές και οι τουρίστες να μετακινούνται κάνοντας κύκλους στην πόλη. Έτσι σχηματίζονται και ουρές, ταλαιπωρώντας τους ξένους επισκέπτες. Γιατί όμως είναι κλειδαμπαρωμένες; Απλούστατα, δεν υπάρχουν φύλακες. Για την ακρίβεια, δεν προσλαμβάνουν φύλακες. Το υπουργείο δεν θέλει να κάνει προσλήψεις. Σε λίγο θα δώσουν το μάνατζμεντ σε ιδιώτες επειδή «λόγω του δημοσίου χαρακτήρα τους» ταλαιπωρούνται οι τουρίστες και βγάζει κακό όνομα η χώρα; Μην απορήσετε αν δείτε την υποθετική ερώτηση ως επιχείρημα σε λίγο καιρό.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter