Ενάντια στις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι φοιτητές – Καλούν σε πορεία το Σάββατο 10/09

Ενάντια στις πρακτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη οι φοιτητές – Καλούν σε πορεία το Σάββατο 10/09

Ενάντια στις πρακτικές και την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη τάσσονται φοιτητές στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας πως «η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η μόνη της υπηρεσία στον ελληνικό λαό είναι η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου».

Συγκεκριμένα, ο φοιτητικός σύλλογος ψυχολογίας, με μια μακροσκελή απόφαση τονίζει του λόγους για τους οποίους «οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα σε έναν κοινό αγώνα με τους εργαζομένους του καθημερινού μόχθου» καθώς όπως σημειώνουν «οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της COSCΟ, της e-food, της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ μας δίνουν την σκυτάλη για να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο και να βάλουμε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια».

«Μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα αντιπροσωπευτικά εργατικά σωματεία κάνουμε ξεκάθαρο πως οι λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες δεν ξεγράφονται, το Άσυλο δεν καταργείται, οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται. Λαός και νεολαία ανατρέπουμε την πολιτική της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταστολής, έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την ζωή και το μέλλον μας!» αναφέρουν και καλούν σε αντικυβερνητική – αντιιμπεριαλιστική πορεία της ΔΕΘ το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ, και συντονισμό απο κοινοί με τους υπόλοιπους συλλογικούς φορείς την Τρίτη 6/9 στις 20:00 στο αίθριο του Πολυτεχνείου ΑΠΘ.

Αναλυτικά η απόφαση του φοιτητικού συλλόγου ψυχολογίας

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει δείξει με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο πως η μόνη της υπηρεσία στον ελληνικό λαό είναι η συνεχής υποβάθμιση του βιοτικού του επιπέδου. Στα 3 χρόνια διακυβέρνησής της, έχει σκληρύνει την πρόσδεση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, εκτελώντας πιστά τις οδηγίες των ΗΠΑ, με αποτέλεσμα την εμπλοκή της χώρας σε πολέμους ενώ ταυτόχρονα ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες της ΕΕ αφήνοντας τους πρόσφυγες να πνίγονται στο Αιγαίο. Η ίδια πολιτική που καταλήγει στην ένοπλη στήριξη του πολέμου στην Ουκρανία, που ευθύνεται για τους νεκρούς στο Αιγαίο, που έχει κάνει τη χώρα μια απέραντη αμερικανονατοϊκή βάση, είναι η ίδια πολιτική που έχει ως αποτέλεσμα τα συνεχώς εντεινόμενα κύματα ακρίβειας και την ενεργειακή κρίση, που σε συνδυασμό με την καθήλωση των μισθών και την ανεργία, καθιστά πολυτέλεια την πρόσβαση στη στέγαση, τη θέρμανση και σε βασικά αγαθά, ενώ ταυτόχρονα η συρρίκνωση των κοινωνικών παροχών της υγείας, του πυροσβεστικού σώματος, αφήνουν το λαό έκθετο.

Η πολιτική της κυβέρνησης στη διαχείριση της κρίσης διαπερνάται από την πλήρη συμπίεση του κόστους εργασίας και την επιβολή εργασιακών συνθηκών πλήρους εκμετάλλευσης. Κομβικό χαρτί για την υλοποίηση των σχεδίων αυτών, αποτελεί ο νόμος Χατζηδάκη ο οποίος, δίνει το θεσμικό οπλοστάσιο στην εργοδοσία για την νόμιμη αφαίμαξη των εργαζομένων, αλλά και την ποινικοποίηση των μάχιμων πρακτικών του εργατικού κινήματος, όπως είναι οι απεργίες, με τις οποίες τα εργατικά σωματεία μπορούν να υπερασπίζονται, να διεκδικούν και να κατοχυρώνουν τα συμφέροντα και τα δικαιώματά τους. Έτσι, προσδοκά ο κάθε εργαζόμενος να είναι έρμαιο των εργοδοτών, με την καθήλωση των μισθών, την άρση της κοινωνικής ασφάλισης και την πλήρη εργασιακή εκμετάλλευση να αποτελούν κανονικότητα.

Κομβικό σημείο για την υλοποίηση της κυβερνητικής ατζέντας αποτελεί η αναδιαμόρφωση του ακαδημαϊκού χάρτη αλλά και η πλήρης κατάργηση του Ασύλου, με σκοπό να ξεμπερδέψει με τον παράγοντα της νεολαίας. Με την εφαρμογή της ΕΒΕ και την ψήφιση μέσα στο καλοκαίρι του νόμου-πλαισίου που διαλύει πλήρως τα πτυχία μας, σε μια προσπάθεια της να εναρμονίσει την σπουδάζουσα νεολαία – που αργότερα θα γίνει κομμάτι της παραγωγής – με την εργασιακή γαλέρα που υφίσταται, η κυβέρνηση συνυπογράφει το μέλλον ανεργίας και συμπίεσης για εμάς. Για την επίτευξη αυτού, είναι αναγκαίο να βγει από την εξίσωση ο παράγοντας των Φοιτητικών Συλλόγων και του επικίνδυνου για τα κυβερνητικά σχέδια φοιτητικού συνδικαλισμού. Γι’ αυτό και από την εκλογή της Νέας Δημοκρατίας μέχρι και σήμερα η κατάργηση του Ασύλου αποτελεί κορωνίδα της κυβερνητικής πολιτικής -με κινήσεις όπως η θεσμική κατάργηση του, μέχρι και η συνεχής παρουσία κατασταλτικών δυνάμεων στο ΑΠΘ-, ενώ παράλληλα προωθούνται κινήσεις όπως η εξώθηση των Συλλόγων από τα όργανα διοίκησης, ώστε να μην μπορούν να πιέσουν για την υλοποίηση των αιτημάτων τους, μέχρι και την πιο πρόσφατη επιδίωξη για συγκρότηση Συμβουλίων Διοίκησης που θα συγκεντρώνουν υπερεξουσίες στα Ιδρύματα και θα επιβάλλουν εγκάθετα τις κυβερνητικές επιδιώξεις. Η μόνιμη στρατοπέδευση της ΟΠΠΙ που δρομολογείται από την έναρξη κιόλας της ακαδημαϊκής χρονιάς αλλά και η εγκατάσταση τουρνικέ στο ΑΠΘ με μιας σειράς Ιδρυμάτων να έπονται, αποτελούν κομβικά βήματα για την διάλυση του δημοσίου πανεπιστημίου, σε μία προσπάθεια αποστέρησης της δυνατότητας των Φοιτητικών Συλλόγων να έχουμε λόγο τις αναδιαρθρώσεις που διαλύουν την καθημερινότητα και την προοπτική μας.

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση αξιοποιεί με κάθε δυνατό τρόπο τους κρατικούς μηχανισμούς, με χαρακτηριστικά παραδείγματα την απαγόρευση των διαδηλώσεων, τις άρσεις Ασύλου, το φακέλωμα εργαζόμενων αγωνιστών (ΓΕΜΗΣΟΕ), την απεργοσπασία (βλ. KAVALA OILS και ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ), αλλά και με υπηρεσίες παρακολουθήσεων και παραβίασης των προσωπικών δεδομένων για την προάσπιση των κυβερνητικών επιδιώξεων. Έχει αποδειχθεί σε κάθε μήκος και πλάτος πως η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, έχοντας βρει ήδη στρωμένο το έδαφος και από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, στοχεύει στο να κλειδώσει ότι θα συνεχίσει την εγκληματική πολιτική της προσπαθώντας να αποστερήσει παράλληλα τη δυνατότητα λαού και νεολαίας να αμφισβητήσει έμπρακτα τα σχέδια της.

Η νεολαία είτε έχοντας ήδη βιώσει τον εργασιακό βούρκο, είτε αντικρίζοντας την δυσοίωνη προοπτική που μας περιγράφεται, οφείλουμε να ορθώσουμε ανάστημα σε έναν κοινό αγώνα με τους εργαζομένους του καθημερινού μόχθου. Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων της COSCΟ, της e-food, της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ μας δίνουν την σκυτάλη για να βγούμε δυναμικά στο προσκήνιο και να βάλουμε φρένο στα κυβερνητικά σχέδια. Μέσα από τους συλλογικούς μας φορείς, τους Φοιτητικούς Συλλόγους και τα αντιπροσωπευτικά εργατικά σωματεία κάνουμε ξεκάθαρο πως οι λαϊκοί και νεολαιίστικοι αγώνες δεν ξεγράφονται, το Άσυλο δεν καταργείται, οι αγώνες μας δεν καταστέλλονται. Λαός και νεολαία ανατρέπουμε την πολιτική της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της καταστολής, έχουμε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για την ζωή και το μέλλον μας!

ΩΣ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ – ΑΝΤΙΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΔΕΘ 10/06 ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ ΣΤΙΣ 16:30 ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΝΘ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΘ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 6/9 ΣΤΙΣ 20:00 ΣΤΟ ΑΙΘΡΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΑΠΘ!»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter