Ενάντια στο τέρας

Ενάντια στο τέρας

Ανοίξαμε και σας περιμένουμε. Η λοκομοτίβα της ελληνικής οικονομίας, ο τουρισμός, μετά την περυσινή κατάρρευσή του περιμένει να δει το 2021 καλύτερες ημέρες.

Μόνο που η τραγική διαχείριση της πανδημίας και το χωρίς κανόνες άνοιγμά του από την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν αφήνουν πολλά περιθώρια αισιοδοξίας, ανεξάρτητα από το τι υποστηρίζει ο ανεκδιήγητος υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης και προπαγανδίζουν τα καλοπληρωμένα μέσα ενημέρωσης.

Για ακόμη μια χρονιά η κυβέρνηση των «σοφών» του Κυριάκου στηρίζεται στον πατριωτισμό των επιχειρηματιών και των εργαζομένων στον τουρισμό. Οι προσδοκίες για φέτος είναι πολύ μικρές και αυτό φάνηκε με την απουσία του πρωθυπουργού από τη φιέστα που διοργανώθηκε στο Σούνιο, καθώς δεν θέλησε να χρεωθεί μια ακόμη αποτυχία όπως αυτή του 2020 και άφησε μόνο του τον Χ. Θεοχάρη να βγάλει το φίδι από την τρύπα.

Μόνο που το τέρας είναι εκεί και περιμένει. Γιατί το παραμύθι που παραπέμπει στις δεκαετίες του ’60 και του ’70 δεν περνάει πλέον. Οι απαιτήσεις είναι απείρως μεγαλύτερες και από τους επισκέπτες, Ελληνες και ξένους, αλλά και από όσους εργάζονται σε όλες τις βαθμίδες του τουρισμού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του δεν ενδιαφέρονται για τίποτε άλλο παρά μόνο για τα προσωπικά τους οφέλη. Απόδειξη η βραδινή τροπολογία της Πέμπτης με την οποία ο πρωθυπουργός αναλαμβάνει υπεύθυνος για όλα τα δημόσια έργα και τη διαχείριση των δισεκατομμυρίων του Ταμείου Ανάπτυξης.

Αδιαφορεί για την ανεργία, την ύφεση, την αποδόμηση της μικρής και μεσαίας επιχειρηματικότητας και στήνει μια ιδιότυπη κανονικότητα για πολύ λίγους. Ολοι οι υπόλοιποι, δηλαδή το σύνολο σχεδόν των Ελλήνων πολιτών, θα πρέπει να αναμετρηθούν με το τέρας χωρίς όπλα. Γιατί αυτή ήταν πάντα η Δεξιά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter