Έναρξη εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα- Απεργία των Ιδιωτικών υπαλλήλων

Έναρξη εκπτώσεων με ανοιχτά καταστήματα- Απεργία των Ιδιωτικών υπαλλήλων

Σήμερα Κυριακή ξεκινούν οι χειμερινές εκπτώσεις με ανοιχτά τα καταστήματα. Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχει κηρύξει απεργία αντιδρώντας στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα από τις 11 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα, ενώ τα πολυκαταστήματα θα κλείσουν στις 8 το βράδυ. Στη Θεσσαλονίκη, οι καταστηματάρχες έχουν τη δυνατότητα να ανοίξουν τις επιχειρήσεις τους προαιρετικά.

Η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος έχει προκηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία κατά της κυριακάτικης λειτουργίας των καταστημάτων.

Στην ανακοίνωση της η ΟΙΥΕ χαρακτηρίζει το γεγονός των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές ως μνημονιακή υποχρέωση και ταυτόχρονα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «κρυφά και χωρίς καμία διαβούλευση με τους εργαζόμενους και τις οργανώσεις των εμπόρων ψήφισε την αύξηση των Κυριακών που μπορούν να λειτουργούν τα εμπορικά καταστήματα από 8 σε 10 σε ευθεία και υπόγεια συνεννόηση με τα μεγάλα εργοδοτικά συμφέροντα και τις πολυεθνικές».

«Η Κυβέρνηση», σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, «ρίχνει την ευθύνη στους αντιπεριφερειάρχες και ενώ την ίδια ώρα που δηλώνει ότι υποστηρίζει τους εργαζόμενους, τους κοροϊδεύει, αυξάνοντας προκλητικά τις εργάσιμες Κυριακές». Η ΟΙΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τα εργατικά σωματεία, όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, αλλά και τις οργανώσεις των εμπόρων και των καταναλωτών να συμμετέχουν στην απεργία τονίζοντας ότι ανάλογες κινητοποιήσεις θα υπάρχουν όλες τις Κυριακές που θα είναι τα καταστήματα ανοιχτά.

Μυστικά & Documento

03/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter