Ένας ακόμη υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ διορίστηκε για την… αποκομματικοποίηση του κράτους

Πρόεδρος της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. διορίστηκε ο υποψήφιος βουλευτής Κοζάνης με τη ΝΔ, Χρόνης Ακριτίδης, προσθέτοντας το όνομά του στη λίστα των «γαλάζιων» πολιτευτών ή στελεχών του κομματικού σωλήνα που παίρνουν πόστο στο στενό ή ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Το κατώφλι της Επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων της Βουλής πέρασαν οι προτεινόμενοι από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το Δ.Σ. της ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., Χρόνης Ακριτίδης και Χρήστος Βίνη, και συγκεκριμένα για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου αντίστοιχα.

Στα πλαίσια της δέσμευσης του πρωθυπουργού για την… αποκομματικοποίηση του κράτους, ο πολιτευτής της ΝΔ υπερψηφίστηκε μόνο από τους εκπροσώπους της πλειοψηφίας, ενώ οκτώ βουλευτές από την αντιπολίτευση δήλωσαν «παρών» και ένας κατά. Το διορισμό του νέου διευθύνοντος συμβούλου υπερψήφισαν -και πάλι- μόνο οι βουλευτές της συμπολίτευσης, με έξι βουλευτές της αντιπολίτευσης να ψηφίζουν «κατά» και τρεις να δηλώνουν «παρών».

Υπενθυμίζεται πως υπάρχουν πάνω από 10 αντίστοιχες τοποθετήσεις στον κρατικό μηχανισμό είτε πολιτευτών, είτε «γαλάζιων» στελεχών και πρώην συμβούλων του Κυρ. Μητσοτάκη, με την περίπτωση των Ν. Ταχιάο που διορίστηκε στην Αττικό Μετρό, Β. Λαζαράκου (σ.σ. υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ) στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και την τοποθέτηση του υπουργού της «χαρτοπετσέτας», Γ. Παπαθανασίου, στα ΕΛΠΕ να είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.