Ένας ακροδεξιός «τουιτεράς» στη Βραζιλία

Ένας ακροδεξιός «τουιτεράς» στη Βραζιλία

Ο δισεκατομμυριούχος Έλον Μασκ και προσεχώς ιδιοκτήτης του Twitter σχεδιάζει επιμελώς την πολιτική του εικόνα, στηρίζοντας μία πραξικοπήματα στη Λατινική Αμερική, μία τον Ντόναλντ Τραμπ. Πλέον όμως οι στόχοι του είναι προεκλογικοί, αφότου ανακοινώθηκε πως ο Μασκ θα ταξιδέψει στο Σάο Πάολο ώστε να συναντηθεί με τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐρ Μπολσονάρου.

Το ταξίδι θα πραγματοποιηθεί λίγο πριν τις εκλογές του Οκτωβρίου, όπου ο Μπολσονάρου αναμένεται να δώσει σκληρή μάχη με τον ιστορικό πολιτικό της Αριστεράς Λουίς Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα. Ο Μασκ δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία επηρεασμού του αποτελέσματος υπέρ του πολιτικού ομοϊδεάτη του, ενώ θα διαπραγματευτεί μια νέα επικερδής συμφωνία με το βραζιλιάνικο κράτος.

Επίσης, στη συμφωνία κατά πάσα πιθανότητα θα περιλαμβάνεται η διαδικτυακή ασυλία του Μπολσονάρου, μιας και το Twitter συνεχώς διαγράφει τις αναρτήσεις του, λόγω της συστηματικής γκεμπελικής παραπληροφόρησης που διακινεί.

Μάλιστα, σε πρόσφατη συνάντηση που είχε ο ίδιος με τον Βραζιλιάνο Υπουργό Επικοινωνίας, Φάμπιο Φαρία στο Όστιν του Τέξας, συζητήθηκε το ενδεχόμενο η SpaceX να παρέχει διαδίκτυο μέσω δορυφόρου στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας και υποστήριξη στον περιορισμό της παράνομης αποψίλωσης του Αμαζονίου, παρόλο που η ακροδεξιά κυβέρνηση Μπολσονάρου δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το συγκεκριμένο ζήτημα, ενώ ο ίδιος ο Βραζιλιάνος πρόεδρος έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από ακτιβιστές.

Την ίδια στιγμή, ο Μασκ στηρίζει αναφανδόν τους Ρεπουμπλικάνους και έχει ήδη υποσχεθεί στους ακολούθους του πως μόλις αναλάβει τη διαχείριση του Twitter θα αφήσει τον Τραμπ μαζί με άλλους συνωμοσιολόγους να «αλωνίζουν» χωρίς κανένα περιορισμό. Παράλληλα, ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος έχει ήδη τοποθετηθεί υπέρ της νίκης των Ρεπουμπλικάνων για τις επερχόμενες κρίσιμες ενδιάμεσες εκλογές (midterm elections) που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Νοέμβριο.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter