Ένας «άριστος» του Κυριάκου και «φίλος» του Καραμπέρη στο τιμόνι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Ένας «άριστος» του Κυριάκου και «φίλος» του Καραμπέρη στο τιμόνι της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη

Όσοι νομίζουν ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έχει «τερματίσει» με την πολιτική του ανεπάρκεια και τις απανωτές γκάφες πλανώνται πλάνην οικτράν.

Διαβάστε το τελευταίο κατόρθωμα του προέδρου της ΝΔ και βγάλτε τα συμπεράσματά σας.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου του σωτηρίου έτους 2018 ο Κυρ. Μητσοτάκης ανακοίνωσε περιχαρής ότι νέος πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής στη Θεσσαλονίκη, αναλαμβάνει ο 75χρονος Τάσος Σπηλιόπουλος.

Μάλιστα στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

«Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, νέος Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης καθώς και Συντονιστής του εκλογικού αγώνα ορίζεται από σήμερα ο κ. Αναστάσιος Σπηλιόπουλος.

Ο κ. Σπηλιόπουλος θα λάβει τη θέση του κ. Αντώνη Γυφτόπουλου, ο οποίος για προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους είχε ζητήσει από τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας την αντικατάστασή του. Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Γυφτόπουλο για την επιτυχημένη θητεία του και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον διάδοχό του ενόψει και των πολλαπλών εκλογών που θα διεξαχθούν τους επόμενους μήνες».

Ποιος είναι λοιπόν ο νέος «άριστος» του Κυριάκου; Πρόκειται για πρώην βουλευτή και υφυπουργό της ΝΔ και για ένα φεγγάρι και προέδρος της ΕΡΤ3.

Σύμφωνα με το βιογραφικό του, που αλιεύσαμε στο διαδίκτυο, ο Αναστάσιος Σπηλιόπουλος γεννήθηκε το 1943 στις Καστανιές του Κιλκίς. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και μετεκπαιδεύθηκε στο Κινγκς Κόλλετζ του Λονδίνου.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Θεσσαλονίκης με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας τον Ιούνιο του 1989. Διετέλεσε υφυπουργός Παιδείας, ενώ το 2007 επί κυβέρνησης Καραμανλή διορίστηκε πρόεδρος της ΕΡΤ3.

Ο «χορηγός»

Το 2013 αποκαλύπτεται ότι ο Μάρκος Καραμπέρης (σ.σ.: φερόταν ως ο εγκέφαλος ενός από τα τέσσερα κυκλώματα τοκογλυφίας που εντοπίστηκαν στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2012 και συνελήφθησαν, βάσει τηλεφωνικών παρακολουθήσεων, συνολικά 53 άτομα, εκ των οποίων προφυλακίστηκαν οι 34) έδωσε χρήματα στον τέως βουλευτή της ΝΔ Τάσο Σπηλιόπουλο και στον νυν βουλευτή Κώστα Γκιουλέκα, την περίοδο των βουλευτικών εκλογών του 2007.

Η εκδοχή του πρώην γαλάζιου βουλευτή, σύμφωνα με δημοσιεύματα της εποχής, ήταν η εξής: «Μου έστειλε μια επιταγή για να βοηθήσει την προεκλογική μου εκστρατεία και τον ευχαρίστησα. Ξέρετε όλοι οι υποψήφιοι κινούνται με συνδρομές γνωστών και φίλων. Γνωρίζαμε ότι είχε οικονομική άνεση και όχι τη δράση του».

Παρέμβαση Σούρλα

Αμέσως μετά τις αποκαλύψεις ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Γιώργος Σούρλας, ζήτησε την παρέμβαση του εισαγγελέα και των επιτροπών δεοντολογίας των κομμάτων για τις πληροφορίες που ήθελαν τους 2 πρώην γαλάζιους υφυπουργούς, Σπηλιόπουλο και Γκιουλέκα, να έχουν δεχτεί «ευγενικές χορηγίες» από τον Μάρκο Καραμπέρη, φερόμενο ως «εγκέφαλο» κυκλώματος τοκογλυφίας και εκβιασμών στη Θεσσαλονίκη. Και για όσους δεν το θυμούνται ή το έχουν ξεχάσει και υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη του ΛΑΟΣ,

Όλα αυτά όμως ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Ποιος τα θυμάται εξάλλου μετά από σχεδόν 10 χρόνια.

Προφανώς αυτό θα σκέφτηκε και ο πρόεδρος της ΝΔ που τον επέλεξε για αυτή την τόσο σημαντική κομματική θέση. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter