Ενας Δήμαρχος από τα παλιά

Ενας Δήμαρχος από τα παλιά

Όταν σε μια μητροπολιτική πρωτεύουσα ο δήμαρχός της πραγματοποιεί εγκαίνια ενός συντριβανιού, έστω και αν είναι «σήμα κατατεθέν» για την πόλη του, κάτι άλλο κρύβεται από πίσω.

Όταν μάλιστα μαζεύεται κόσμος και κοσμάκης για να φωτογραφηθεί με το «παλληκάρι» που πέρασε πέντε λεπτά για να δει το νερό να εκτοξεύεται στα 20 μέτρα και να αλλάζει χρώματα, σίγουρα κάτι άλλο ετοιμάζεται από την πολιτική του παράταξη που τυγχάνει να είναι και στην κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί ο τόσο «επιμελής» και «άριστος» αυτός γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας, του οποίου ο θείος είναι πρωθυπουργός και οδήγησε τη χώρα σε καραντίνα 42 ημερών με αυστηρότατα μέτρα που επισείουν όχι μόνο ποινές αλλά και επεμβάσεις ματ σε πλατείες, ξέχασε τα βασικά για τα οποία έχουν ξοδευτεί εκατομμύρια από τον κρατικό προϋπολογισμό υποτίθεται προς ενημέρωση των πολιτών.

Ξέχασε να φορέσει μάσκα, ξέχασε να μην πλησιάζει τους συγκεντρωμένους σε απόσταση λιγότερη των 2 μέτρων, ξέχασε ότι δεν πρέπει να συγκεντρώνονται οι πολίτες σε μια πλατεία γιατί αλλιώς επεμβαίνουν οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη, αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν τους κάλεσε ούτε έκλεισε τα φώτα όπως έκανε στην πλατεία του Αγιώργη στην Κυψέλη.

Και πολύ περισσότερο ξέχασε ότι η κυβέρνηση της παράταξής του διαλαλεί σε όλους τους τόνους ότι εμείς στην Ελλάδα κρατάμε της εντολές της Πολιτείας για να προφυλαχτούμε από τον κορονοϊό και για τον λόγο αυτόν θα πρέπει όλοι οι ευρωπαίοι τουρίστες να έρθουν στη χώρα μας και να μας καταθέσουν τον οβολό τους.

Με τη στάση του αυτή ο δήμαρχος βάζει μια τεράστια τρικλοποδιά στην προσπάθεια να μην καταστραφεί ο τουριστικός τομέας της χώρας μετά από αυτή που βάζει η ίδια η κυβέρνηση με τα μέτρα που δεν λαμβάνει και οδηγεί χιλιάδες επιχειρήσεις στο κλείσιμο και εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην ανεργία και τη φτώχεια.

Μήπως δεν θέλει τουρισμό στην πρωτεύουσα και στέλνει το μήνυμα ότι εδώ γράφουμε στα παλιά μας τα παπούτσια τις συστάσεις της Πολιτείας και δεν μας ενδιαφέρει αν κολλήσουμε τον ιό;

Η τελικά ξέχασε όλα τα παραπάνω γιατί αυτός είναι ο Κώστας Μπακογιάννης, ανηψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη και εγγονός του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη;

Γιατί η συμπεριφορά του και η εκ των υστέρων συγγνώμη του αυτό δείχνουν. Ας το έχουν υπόψη τους όσοι τον εξέλεξαν ως πρώτο πολίτη της Αθήνας και θα κληθούν να ψηφίσουν στις επόμενες εκλογές που πολλοί εκτιμούν ότι δεν θα αργήσουν.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter