Ένας εφιάλτης πλανάται πάνω από την Ελλάδα

Ένας εφιάλτης πλανάται πάνω από την Ελλάδα

Το μαύρο πέπλο της ανεργίας και της φτώχειας είναι έτοιμο να τυλίξει τη χώρας μας αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν θέλει να το δει.

Η τελευταία έκθεση του ΟΟΣΑ, που υμνούσαν οι νυν κυβερνώντες όταν ήταν στην αντιπολίτευση, κάνει εφιαλτικές προβλέψεις για το άμεσο μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Εκτιμά ότι σε περίπτωση μερικής ή ολικής παύσης της οικονομικής δραστηριότητας το ελληνικό ΑΕΠ θα υποστεί μείωση έως και 35%. Δέκα ολόκληρες μονάδες πάνω από την πτώση του κατά τη διάρκεια της δεκαετούς κρίσης και ενώ δεν είχε ανακάμψει πριν από την πανδημία παρά στο ελάχιστο.

Με εκτός τις βασικές δραστηριότητες της οικονομίας της, όπως ο τουρισμός, τα ταξίδια, τα εστιατόρια, τα θεάματα, τα κατασκευαστικέ έργα, το λιανικό εμπόριο σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα η ελληνική οικονομία θα έχει καταρρεύσει.

Και δυστυχώς στην εξουσία βρίσκεται σήμερα η χειρότερη κυβέρνηση που μπορούσε να υπάρξει. Μια κυβέρνηση που δεν την ενδιαφέρει καθόλου η επιβίωση των πολιτών παρά μόνο η επιβίωση των «εχόντων». Με καμία εξασφάλιση των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα, με υπονοούμενα για μείωση κατά 50% των συντάξεων και των μισθών του δημοσίου, μαθηματικά οδηγεί τη χώρα στη φτώχεια.

Ενώ διαθέτει τα εργαλεία για να στηρίξει την οικονομία Μητσοτάκης, Σταϊκούρας, Γεωργιάδης και Βρούτσης αρνούνται να εκμεταλλευτούν τη δυνατότητα που τους δίνει η κατάργηση ουσιαστικά του συμφώνου σταθερότητας αλλά και το μαξιλάρι των 35 δις. που έχει αφήσει παρακαταθήκη η κυβέρνηση Τσίπρα.

Η μεσαία τάξη η οποία πίστεψε τη Νέα Δημοκρατία και της έδωσε την εξουσία βλέπει μπροστά της την απόλυτη καταστροφή να έρχεται.

Όταν ο ΟΟΣΑ κάνει λόγο για μείωση κατά 30% του ΑΕΠ της Γερμανίας, καταλαβαίνει κανείς το μέλλον επιφυλάσσεται για την Ελλάδα του τεράστιου χρέους. Με δραματική μείωση των εσόδων του κράτους, με χιλιάδες δανειολήπτες να χάνουν τα σπίτια τους καθώς η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη ούτε τους πλειστηριασμούς δεν έχει αναστείλει, με την ανεργία να εκτινάσσεται σε επίπεδα που ούτε στην κατοχή δεν είχαν εμφανιστεί μόνο μια δημοκρατική κυβέρνηση μπορεί να οδηγήσει σήμερα τη χώρα. Σε διαφορετική περίπτωση τα μνημόνια που έφεραν Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ θα είναι παιδική χαρά.

Οι οικονομολόγοι της γηραιάς ηπείρου αρχίζουν να ψελίζουν για την κατάσταση που δημιουργείται. Οι «σοφοί» της κυβέρνησης φυλάνε τα δισεκατομμύρια ευρώ στα σεντούκια και έχουν καταφέρει να μηδενίσουν τις αντιδράσεις του κόσμου επισείοντας τον φόβο της πανδημίας του κορονοϊού. Δυστυχώς δεν υπάρχει πρότερος έντιμος βίος για τη Δεξιά. Ολοι γνωρίζουν τον λόγο της απόκρυψης. Λόγος όμως να τους αφήσουμε να τα κατασπαταλήσουν δεν υπάρχει.

documentonews.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter