Άντριου Λιβέρης

Ένας Έλληνας με καταγωγή από το Καστελόριζο στα ηνία του σαουδαραβικού ταμείου δημοσίων επενδύσεων

Το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων της Σαουδικής Αραβίας διόρισε στη θέση του ειδικού συμβούλου τον Ελληνοαμερικανό Άντριου Λιβέρη, πρώην πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Dow Chemical, ανακοινώθηκε σήμερα από το εν λόγω ταμείο.

Ο Άντριου Λιβέρης, 64 ετών, γεννημένος στο Ντάργουιν της Αυστραλίας και εγγονός έλληνα μετανάστη από το Καστελόριζο, θα εργασθεί με το Ταμείο Δημόσιων Επενδύσεων (Public Investment Fund, PIF) σε θέματα στρατηγικής σημασίας, θα βοηθήσει το ταμείο στις προσπάθειές του να αυξήσει την αξία του χαρτοφυλακίου του και θα διασφαλίσει τη συμβολή των εταιρειών του PIF στο σαουδαραβικό πρόγραμμα οικονομικών μεταρρυθμίσεων «Όραμα 2030», αναφέρει το ταμείο σε δήλωση που εξέδωσε.

Το PIF, το οποίο διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία άνω των 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έχει στόχο να αυξήσει το χαρτοφυλάκιό του στα 400 δισεκατομμύρια μέχρι το 2020.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.