Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Ένας γιγαντιαίος "επισκέπτης" στο ανατολικό Λονδίνο

Μια ευφάνταστη καμπάνια για τον θηλασμό δημοσίως

Επισκέπτης από άλλον πλανήτη; Σκηνικό για μια νέα ταινία; Προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ για το πιο μεγάλο μπαλόνι;

Τίποτα από όλα αυτά. Πρόκειται για ένα γυναικείο στήθος σε -υπερβολική- μεγέθυνση, που θέλει να προκαλέσει την περιέργεια αλλά και τον προβληματισμό. Ο φουσκωτός μαστός, που εμφανίστηκε στην ταράτσα ενός τούβλινου κτιρίου στο Shoreditch, στο ανατολικό Λονδίνο, είναι μέρος της καμπάνιας της ανεξάρτητης βρετανικής οργάνωσης Mother London, για να ευαισθητοποιήσει τους Λονδρέζους όσον αφορά το κοινωνικό στίγμα, σήμερα, του θηλασμού δημοσίως.

Στις 26 Μαρτίου, ανήμερα την Κυριακή της Μητρότητας (που οι Βρετανοί τη λένε και Μέρα της Μητέρας), έκανε την εμφάνισή του αυτό το τεράστιο μπαλόνι σε σχήμα μαστού, ενώ στους γύρω τοίχουςαφίσες ενημέρωναν για το κοινωνικό μήνυμα της εγκατάστασης.

Στο μπλογκ της οργάνωσης, στο πλαίσιο της εκστρατείας #freethefeed, τα μέλη της Mother London σημειώνουν: «Είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι, το 2017, οι Βρετανίδες μητέρες αισθάνονται να τις παρατηρούν (και να τις επικρίνουν συμπληρώνουμε) όταν θηλάζουν δημόσια, με μπιμπερό ή με το στήθος τους. Αυτό ήταν ένα πρότζεκτ για τη Μέρα της Μητέρας. Ένα εγκώμιο για το δικαίωμα της κάθε γυναίκας να αποφασίζει πώς και πότε θα ταΐσει τα παιδιά της, χωρίς να αισθάνεται ενοχή ή αμηχανία για τις επιλογές της ως γονιός».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.