Ένας Κυριάκος από το 2013

Ένας Κυριάκος από το 2013

Η πανδημία του κορονοϊού εξακολουθεί να δοκιμάζει τις αντοχές των πολιτών και των οικονομιών όχι μόνο στην Ευρώπη αλλά στις υπόλοιπες ηπείρους.

Και ενώ τα κάποια σημάδια μείωσης της εξάπλωσης έχουν εμφανιστεί έχει αρχίσει η συζήτηση για τον τρόπο και τον χρόνο άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Ακόμη όμως δεν μπορεί να εκτιμηθεί το πόσο δύσκολη θα είναι η «επόμενη μέρα» και η ζημιά που έχει δημιουργήσει στη παγκόσμια οικονομία. Από αυτό θα εξαρτηθούν και το ποιοι θα είναι οι τρόποι της ανασυγκρότησής της.

Η Ευρώπη που έχει κτυπηθεί περισσότερο δεν υπάρχει ουδεμία σύγκλιση στις προσεγγίσεις για την επόμενη ημέρα μεταξύ του Βορρά και του Νότου. Οι Γερμανοί φανατικά πιστοί στο δόγμα της λιτότητας όχι μόνο αρνούνται κατηγορηματικά τη δημιουργία ευρωομολόγου αλλά και διαμηνύουν δια στόματος του υπουργού Οικονομικών τους ότι «δεν είμαστε ακόμα τόσο κοντά στο Ταμείο Ανασυγκρότησης». Καταλαβαίνει κανείς ότι η Σύνοδος Κορυφής της Πέμπτης θα είναι μια «ωραία» τηλεδιάσκεψη που δεν θα παράγει κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατασπαταλάει τα κονδύλια που διαθέτει για να βοηθήσει τους φίλους της κλινικάρχες, κολεγιάρχες, καναλάρχες και μια μικρή ελίτ επιχειρηματιών. Αδιαφορεί προκλητικά για το μέλλον της μεσαίας και της κατώτερης τάξης για τους οποίους ετοιμάζει μηνιαίους μισθούς των 500 ευρώ και ακόμη μικρότερα επιδόματα ανεργίας.

Την ώρα που οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ κατάφεραν όλα τα χρόνια που κυβέρνησαν να καταστρέψουν την πρωτογενή παραγωγή, τη βιομηχανία και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα στρέφοντας τη χώρα στις υπηρεσίες με πρωταγωνιστή τον τουρισμό αυτός καταρρέει κάτω από το βάρος της πανδημίας στέλνοντας την ανεργία στα ύψη και την οικονομία σε νούμερα ύφεσης που δεν έχουν ξαναγραφτεί μεταπολεμικά.

Παρά το ότι ακόμα και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος παραδέχονται ότι η καταστροφή για την ελληνική οικονομία θα είναι βιβλική, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και «άριστοι» συνεργάτες του, Σταϊκούρας, Γεωργιάδης, Βρούτσης, αρνούνται να πάρουν εμπροστοβαρή μέτρα για να περιορίσουν τις δραματικές επιπτώσεις της πολιτικής τους και της πανδημίας στην ελληνική οικονομία.

Με αδιαφανείς διαδικασίες μοιράζονται εκατοντάδες εκατομμύρια προσδοκώντας βοήθεια στις εκλογές που σχεδιάζουν να προκηρύξουν πριν η κρίση κτυπήσει τη χώρα και αποκαλυφθούν οι πολιτικές τους, καθόλα ίδιες με αυτές που μας οδήγησαν στα μνημόνια πριν από δέκα χρόνια.

Μόνο που αυτή τη φορά η προηγούμενη μνημονιακή περίοδος θα είναι παιδική χαρά μπροστά σε αυτό που έρχεται, όσο και αν το αποκρύπτουν τα πληρωμένα αδρά και φιλικά προς αυτή Μέσα Ενημέρωσης.

Μόνο η συνεχής ενημέρωση από τα δημοκρατικά κόμματα της αντιπολίτευσης με όλους τους δυνατούς τρόπους που θα τα παρακάμπτουν, θα φανερώσουν την πραγματικότητα στον ελληνικό λαό και το άσχημο παιγνίδι που παίζει σε βάρος του και το μέλλον που του επιφυλάσσει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αλλά ότι είναι να γίνει πρέπει να ξεκινήσει τώρα, γιατί διαφορετικά η ευκαιρία θα χαθεί.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter