Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Το χαιρόταν!

Ένας μικρός ρινόκερος κάνει τα πρώτα του βήματα (Video + Photos)

Ένας μικρός λευκός ρινόκερος κάνει τα πρώτα του βήματα στο προσκήνιο… Ο μικρός Oban το όνομα του οποίου σημαίνει «βασιλιάς» στην αφρικανική γλώσσα Γιορούμπα, βρίσκεται στον Ζωολογικό κήπο της Σιγκαπούρης…

Ο μικρός πέρασε τον πρώτο του μήνα με την μητέρα του, ξεχωριστά από τους υπόλοιπους ρινόκερους και αμέσως μετά οι ειδικοί του ζωολογικού κήπου αποφάσισαν να τον κοινωνικοποιήσουν, βγάζοντάς τον έξω μαζί με άλλους έξι λευκούς ρινόκερους.

Η μητέρα του, Donsa, 32 χρόνων τον πρόσεχε συνέχεια. Όπως αναφέρεται, αρχικά, θα περνάει δύο ώρες την ημέρα μαζί με τους ενήλικες ρινόκερους, χρόνος ο οποίος θα αυξάνεται σταδιακά. 

Οι λευκοί ρινόκεροι είναι είδος που μειωνόταν αρκετά, οι προσπάθειες ωστόσο απέδωσαν καρπούς.

Το κέρατο του λευκού ρινόκερου έχει μεγάλη ζήτηση στην Κίνα και στο Βιετνάμ καθώς χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική. 

Μικροί ρινόκεροι που γεννιούνται στην Συγκαπούρη έχουν σταλεί αρκετές φορές σε ζωολογικούς κήπους της Αυστραλίας, της Ινδονησίας και της Ταϊλάνδης με στόχο την προστασία του είδους. 

Δείτε το βίντεο με τον μικρό Oban:

Και εδώ ο μικρός Oban όταν περνούσε το χρόνο αποκλειστικά με την μητέρα του:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.