Ένας… μποξέρ απέτρεψε αεροπειρατεία σε πτήση της Lufthansa

Ένας… μποξέρ απέτρεψε αεροπειρατεία σε πτήση της Lufthansa

Ένας πρώην γάλλος επαγγελματίας πυγμάχος μετατράπηκε σε ήρωα σε πτήση της Lufthansa από το Μόναχο στο Παρίσι, σταματώντας ένα άτομο που απειλούσε να καταλάβει το αεροπλάνο.

Ο Tarik Sahibbedine παρατήρησε αρχικά ότι κάτι δεν πήγαινε καλά όταν ένας επιβάτης έγινε επιθετικός με έναν ιπτάμενο φροντιστή. Ο προϊστάμενος της υπηρεσίας καμπίνας παρενέβη, λέγοντας στον επιβάτη ότι δεν θα τον εξυπηρετούσε σερβίροντάς του αλκοόλ. Ο επιβάτης θύμωσε και αρνήθηκε να καθίσει, ενώ ο αεροσυνοδός πήρε το ακουστικό ενδοεπικοινωνίας για να ειδοποιήσει τον πιλότο. Ο εξαγριωμένος επιβάτης ακολούθησε τον αεροσυνοδό στο μπροστινό μέρος του αεροπλάνου, ακριβώς έξω από το θάλαμο διακυβέρνησης.

Σε εκείνο το σημείο, ο Sahibbedine πήγε στην τουαλέτα, ώστε να ακούσει τη συνομιλία, συνειδητοποιώντας ότι ο επιβάτης συνέχιζε να είναι επιθετικός και απειλητικός. Ο πρώην πυγμάχος ζήτησε στη συνέχεια από τον αεροσυνοδó, αν θέλει να παραμείνει δίπλα του, και εκείνος απάντησε “ναι”.

Ο Sahibbedine προσπάθησε αρχικά να ηρεμήσει τον επιβάτη, ο οποίος ήταν περίπου 20 ετών, αλλά εκείνος παρέμεινε εξαγριωμένος και ζήτησε να δει τον πιλότο. Κάθισε στο πάτωμα και άρχισε να βρίζει. “Κατά τη διάρκεια αυτής της κατάστασης, έσυρα την κουρτίνα έτσι ώστε οι επιβάτες να μην βλέπουν τι συμβαίνει και να αποφύγουν τον πανικό”, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Le Parisien.

Αλλά τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο ανησυχητικά καθώς ο επιβάτης έκανε μια ασυνάρτητη και απειλητική δήλωση: «Έχω τους φίλους μου στο Μόναχο. Ο διοικητής θα γυρίσει γύρω, θα πάει να τα πάρει. Θέλω να ανακτηθούν», είπε ο Sahibbedine.

Ο άνθρωπος τότε απειλούσε να ανοίξει την πόρτα του θαλάμου και να πάρει τον έλεγχο του αεροπλάνου. Σε εκείνο το σημείο, ο Sahibbedine ανέλαβε δράση, έριξε τον επιβάτη στο πάτωμα και τον ακινητοποίησε. Άλλοι επιβάτες έσπευσαν για να βοηθήσουν στην ακινητοποίηση του υπόπτου ατόμου. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter