Σωτήρης Τσιόδρας: Ενας όσιος ειδικού σκοπού

Σωτήρης Τσιόδρας: Ενας όσιος ειδικού σκοπού

Ως εκπρόσωπος του Κυριάκου μια χαρά την κάνει ο Τσιόδρας την προπαγάνδα που του ανέθεσαν. Στο πρόσωπό του μια αμαρτωλή Δεξιά ανασταίνει εκ νεκρών το αγαπημένο της τρίπτυχο: πατρίς – θρησκεία – οικογένεια.

Να εξηγούμαστε. Ο Σωτήρης Τσιόδρας, περίπου όσιος του κορονοϊού, δεν είναι εκπρόσωπος όσων δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή. Απόδειξη πως ούτε μία φορά δεν ξόδεψε ούτε μία λέξη για την κραυγή της αγωνίας τους σχετικά με όσα τους λείπουν. Είναι εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μητσοτάκη και τη γραμμή της περνάει στο φοβισμένο πλήθος. Ούτε μία φορά ούτε με μία λέξη δεν ξέφυγε απ’ αυτή. Σε ορισμένες μάλιστα περιπτώσεις ξεπερνά τον εκπροσωπούμενο. Ο πρωθυπουργός, για παράδειγμα, αναγνώρισε στην τελευταία συζήτηση στη Βουλή ότι υπάρχει πρόβλημα με τους ασθενείς που παραμένουν σπίτι και υποσχέθηκε να δει προσεκτικά τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ και μπλα μπλα μπλα. Ο Τσιόδρας, όμως, πριν από λίγες μέρες απαντώντας σε ερώτηση του Documento ακριβώς γι’ αυτό το ζήτημα δήλωνε: «Διακρίνω μια αίσθηση να σκορπίσει τον φόβο η αγαπητή δημοσιογράφος, η οποία δεν μου αρέσει καθόλου».

Μια φράση με πολλές οσμές. «Η αγαπητή δημοσιογράφος» – εδώ μυρίζει λιβάνι. «Δεν ΜΟΥ αρέσει καθόλου» – εδώ μυρίζει οίηση. «Να σκορπίσει φόβο!» – εδώ μυρίζει δίκη προθέσεων. Και το όλον μυρίζει εμπάθεια για τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Και κάτι ακόμη χειρότερο. Μυρίζει ΓΡΑΜΜΗ. Σκληρή, άδικη, εξοργιστική, υπογείως διχαστική. Μητσοτακική. Με χριστιανική χυλόπιτα – για τους αποσυνάγωγους. Διότι αν του έκανε

την ίδια ερώτηση μια νομιμόφρων στον Κυριάκο εφημερίδα, δεν θα έδειχνε δόντια πίσω από το «γλυκύ μου έαρ» ύφος. Οπως γραμμή μυρίζει και το πιο πρόσφατο: «Αν ακολουθούσαμε την τακτική της Ισπανίας, θα είχαμε 2.265 νεκρούς»! Ετσι είπε. Ούτε 2.264 ούτε 2.266. Τους μέτρησε ακριβώς ο τεχνοκράτης που τόσο λιβανίζεται από τον Μητσοτάκη. Και που, τσιοδρικώς βεβαίως, λιβανίζει τον Μητσοτάκη. Αν δεν ΤΟΝ ΕΙΧΑΜΕ, δείτε τι μας περίμενε. Νεκροταφείον η Ελλάς και μη μιλάς. Καταλάβατε;

Καταλάβαμε, ναι. Κι επειδή καταλάβαμε, αν τον περιλάβουμε ότι διακρίνουμε «μια αίσθηση να σκορπίσει τον φόβο», θα είμαστε κακοί; Αν τον κατεβάσουμε από τον άμβωνα λέγοντάς του ότι με τέτοιους φανταστικούς θανάτους, λες και δεν μας φτάνει η καθημερινή αριθμητική των πραγματικών θανάτων, επιδιώκει να μας μεταμορφώσει σε βουβούς προσκυνητές του αγίου Μητσοτάκη, θα τον αδικήσουμε; Μην το ξεχειλώσουμε το πράγμα. Ως εκπρόσωπος του Κυριάκου μια χαρά την κάνει την προπαγάνδα που του ανέθεσαν. Και τα κρούσματα και τους νεκρούς μετράει και συμβουλές μας δίνει και ύφος οσίου διαθέτει και δακρύζει και βίο χριστιανικό διάγει και ψάλτης είναι. Ο,τι πρέπει για φωτοστέφανο, δηλαδή. Ο όσιος ειδικού σκοπού σε ειδικές συνθήκες, μιας αμαρτωλής Δεξιάς, που στο πρόσωπό του ανασταίνει εκ νεκρών το αγαπημένο της τρίπτυχο: πατρίς – θρησκεία – οικογένεια. Θαύμα; Εντάξει, θαύμα. Αλλά κάθε θαύμα τρεις ημέρες σ’ αυτό τον αχάριστο τόπο, κ. καθηγητά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter